Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart

Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaartZoek je nog een Not Guilty Pleasure? Maak Jacinta's Caribische pompoentaart! Suikervrij, lactosevrij en 100% diervriendelijk. Ook lekker bij een feestelijk ontbijt.

Foodinspirator Jacinta: "Deze taart is een Curacaos familierecept uit mijn jeugd. Het oorspronkelijke recept is met heel veel roomboter, eieren en suiker. Omdat ik het zelf zo'n heerlijke taart vind, was het een uitdaging nét zo'n finger-licking-lekkere taart te verzinnen waar je je ook nog eens zonder schuldgevoel je buikje rond aan mag eten!"

100 % suikervrij & gezond



Wil je de uitdaging aangaan? Kies ook voor Jacinta's 100% Happy Healthy (100% puur & gezond), roze aangeduid in de ingrediëntenlijst.

Vegacademy kooktip 1

* Bakmeel-alternatieven
Heb je een glutenallergie, of wil je experimenteren met andere, lekkere soorten meel? Probeer dan eens:
- rijstmeel (glutenvrij)
- maïsmeel (glutenvrij)
- luxe en lekkerst: 1/3 amandelmeel en 2/3 rijstmeel (glutenvrij)

Vegacademy kooktip 2

Jacinta: "Maak je eigen supertaart door een mooie mix te maken van bijvoorbeeld vijgen, rozijnen, gedroogde abrikozen, dadels, pecannoten, gedroogde cranberries, pruimen... Een makkelijk alternatief is tutti frutti."

Ingrediënten

Voor 5 personen

• 1 oranje pompoen of 1 butternut pompoen
• 2 eetl. azijn + 2 eetl. wijnsteenzuur bakpoeder
• 4 eetl. gebroken lijnzaad
• 500 gr zelfrijzend bakmeel of speltmeel of kijk hierboven bij *bakmeel-alternatieven
• 2 zakjes vanillesuiker, of paar druppels vanille-essence
• snufje zout
• 250 gr gehakte zuidvruchten (of tutti frutti)
• 250 ml soja-, amandel- of rijstmelk
• 50 ml zonnebloemolie of 100%Puur&Gezond!: kokosvet
• 250 gr bruine basterdsuiker of agavesiroop of rijststroop of combi rijststroop/appelstroop
• 6 eetl. koekkruiden (zoveel? Ja! Gewoon lekker doen, je krijgt geen spijt!)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snijd de pompoen doormidden (schillen hoeft niet), verwijder de pitten en het hooi en snijd hem in stukken. Kook de pompoen in een laagje water in 5-10 minuten zacht. Giet het water af en pureer de pompoen met een aardappelstamper.

Roer in een kom de overige ingrediënten, samen met de zuidvruchten en de pompoenpuree tot een stevig beslag. Stort het beslag in een siliconen bakvorm en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar in de op 180 ºC voorverwarmde oven.

  •  
Jacinta Bokma verandert je leven met haar kookboeken voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet.  De Snelle Vegetariër:
Gourmand World Cookbook Award winnaar!  >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Filmpje: Jacinta's 3-minuten brownie

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!