Karwij-aardappelen
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 750 g aardappelen
- 3-4 eetlepels karwijzaad
- olie
- zout
Bereiding
Bereidingstijd: tot 60 minuten
Oven voorverwarmen op 200 Celsius.Aardappelen wassen en in hapklare stukken snijden.
Bakblik royaal invetten en het karwijzaad erover verdelen.
Aardappels in het bakblik doen. Goed husselen en ca. 45 minuten in de oven zetten. Af en toe omscheppen.
De gaartijd van de aardappels hangt af van het soort en de grootte van de stukjes. Als je dit recept voor meer mensen kookt, houd er dan rekening mee dat de gaartijd toeneemt omdat de oven langer nodig heeft om weer op temperatuur te komen nadat je het bakblik erin geschoven hebt.
Het beste prik je zo nu en dan in een aardappel om te de garing te beoordelen.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Kokos-kikkererwten soep
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Spaanse aardappelomelet
- Griekse halloumiburger met spinazie en munt
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Indiaase Shepherd's Pie
- Zoete Aardappel Kokoscurry
- Eddy Terstall’s Thuiskomen-bij-Moeders-gerecht
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Vegan Stroganoff
- Gevulde aardappelkoekjes als perfecte party snack
- Gedraaide burger van courgette en zoete aardappel & chipotlemayonaise
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.