Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Khudra bil furn

Soms wil ik gewoon wat anders. Iets nieuws!
Bij mijn omzwervingen en zoektocht kwam ik onlangs de Libanese keuken tegen. Zo lekker!
En zo gezond vanwege al die groenten, kruiden en specerijen – en helemaal niet moeilijk om te maken!

Dit gerecht is lekker met Fattet al sabanekh (Spinazie met yoghurt en sesampasta) en yoghurtsaus.

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6–8 grote tomaten
  • 4-6 (zoete) aardappels of pastinaak, geschild en kort voorgekookt (niet helemaal gaar, maar wel zacht)
  • 2 courgettes
  • 2 uien
  • 2 rode paprika’s
  • bosje peterselie, fijngehakt
  • bosje munt, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • (grijs) zeezout en versgemalen peper
  • beetje boter
  • yoghurt
  • pitabroodjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal licht in met wat olijfolie. Snijd de tomaten in dunne plakken en leg ze op de bodem van de ovenschaal in 1 laag. Snijd de (zoete) iets voorgekookte aardappels of pastinaken in dunne plakken en leg ze op de tomaten, gevolgd door een laag courgetteplakken. Snijd de uien in ringen. Snijd de paprika’s in smalle reepjes. Meng ui en paprika met de gehakte peterselie en munt en plaats dit in 1 laag op de courgettes. Eindig met nog een laag van plakjes tomaat. Meng de rest van de olijfolie met het citroensap, de zeer fijn gesneden knoflook, zout en peper. Schenk dit over de groente.
Dek de schaal af met een deksel, of met een stukje natgemaakt en verkreukeld stukje bakpapier, Aluminiumfolie gaat ook, maar aluminiumfolie is zwaar milieubelastend, daarom gebruik ik ze liever  niet. Zet 40 minuten in de oven. Verwijder het deksel/bakpapier of de aluminiumfolie en leg stukjes boter op de tomaten. Zet de schaal onafgedekt nog een kwartier tot 20 minuten in de oven. Serveer met wat yoghurt en platbrood. Cottage Cheese erbij in plaats van yoghurt is ook erg lekker.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!