Rode bonen pesto

Dit gerecht is lekker als bijgerecht, op een cracker of een stukje goed brood.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 teen knoflook
  • ½ spaanse peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • peper
  • Spaanse peper of sambal oelek
  • 1 el olie
  • ½ el azijn
  • 1 el zure room

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Laat de bonen in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Pureer de bonen met de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, zout, wat peper, zeer fijn gesneden Spaanse peper of wat Sambal Oelek, olie, azijn en zure room in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Bewaren in de koelkast.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.