Kikkererwtenburger
Varieer met peulvruchten
Een heerlijke smaakvolle burger, als snack of als onderdeel van een warme maaltijd. Varieer zelf met verschillende peulvruchten of bijvoorbeeld op een bedje met nog meer (snij) bonen!
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 240 gr kikkererwten gaar
- 2 ui
- 2 teen knoflook
- 1 ei
- 8 zongedr. tomaat
- 1 cm gemberwortel
- ½ Spaanse peper
- 3 el havermout
- 1 tl zout
- 4 el kokosolie
- evt. sesamzaadjes ter garnering
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Pel knoflook en ui en snijd ze wat fijner.Snijd de zongedroogde tomaten ook wat kleiner. Schil en rasp de gember. Doe alle ingredienten behalve de kokosolie in een keukenmachine en maal fijn.
Doe een stuk folie op een grote snijplank.
Vorm met natte handen burgers van de massa. Bestrooi de burgers aan beide kanten met sesamzaadjes Laat 10 minuten op een koele plaats opstijven.
Verhit een eetlepel kokosolie op een matig vuur en bak de burgers per kant in ca. vijf minuutjes per kant goudbruin. Let op dat het vuur niet te hoog staat. Je kunt de burgers ook in de oven op een stuk bakpapier bakken. Reken dan zo’n 20 minuten. Keer ze halverwege een keertje voorzichtig om.
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.