Kruidenbouillon
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 2 l water
- 1 stuk kombu (zeewier) van 15 cm
- 100 g gedroogde shiitake
- 1 grof gesneden stuk gemberwortel
- 1,5 dl biosojasaus
- 1 dl mirin
- 0,5 dl bruine rijstazijn
- 1/2 bosje koriander
- 1 bosje grof gesneden lente ui
- 4 teentjes knoflook
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minuten
Doe alle ingrediënten in een pan en laat dit 1 uur zonder deksel zachtjes trekken.
Zeef en bewaar.
Deze bouillon kun je ook als soep serveren!
Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs.
Kijk ook eens naar
- Groentebouillon
- Basisbouillon
- Aspergesoep
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Dal met knapperige zoete aardappel en snelle kokoschutney
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Paddenstoelenbourguignon
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Romige paprikasoep met venkel
- Eenvoudige spaanse stoofpot
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Romige preisoep met bonen en hazelnoten
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Scrambled tofu met shiitakes & bieslook
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- Vegan Stroganoff
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Winterse Vegan Rollade
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.