Kruidenbouillon

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 l water
  • 1 stuk kombu (zeewier) van 15 cm
  • 100 g gedroogde shiitake
  • 1 grof gesneden stuk gemberwortel
  • 1,5 dl biosojasaus
  • 1 dl mirin
  • 0,5 dl bruine rijstazijn
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 bosje grof gesneden lente ui
  • 4 teentjes knoflook

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Doe alle ingrediënten in een pan en laat dit 1 uur zonder deksel zachtjes trekken.
Zeef en bewaar.
Deze bouillon kun je ook als soep serveren!

Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.