Kruidenbouillon

Ingrediënten

Voor 8 personen

  • 2 l water
  • 1 stuk kombu (zeewier) van 15 cm
  • 100 g gedroogde shiitake
  • 1 grof gesneden stuk gemberwortel
  • 1,5 dl biosojasaus
  • 1 dl mirin
  • 0,5 dl bruine rijstazijn
  • 1/2 bosje koriander
  • 1 bosje grof gesneden lente ui
  • 4 teentjes knoflook

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Doe alle ingrediënten in een pan en laat dit 1 uur zonder deksel zachtjes trekken.
Zeef en bewaar.
Deze bouillon kun je ook als soep serveren!

Dit recept komt uit het magazine Vegetarisch voor Chefs.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!