Libanese Spinazie Linzen soep

In Syrië is citroen een basisingredient. Citroen is niet alleen heel gezond, maar versterkt ook het aroma van elk gerecht.

In plaats van Nederlandse vermicelli heb ik platte Japanse rijstnoedels gebruikt. Dat stond erg leuk.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 4 teen knoflook
  • 1 l water of bouillon
  • 200 g kleine bruine linzen
  • 2 tl komijn
  • ½ tl kaneel
  • 300 g spinazie
  • 75 g vermicelli
  • ½ -1 citroen
  • zout/peper
  • bosje koriander
  • Extra citroen

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Bak de gesnipperde ui goudbruin in een soeppan met dikke bodem, voeg ook een beetje zout toe. Laat de zeer fijn gesneden knoflook even meebakken en voeg dan het water samen met de linzen en de specerijen toe. Laat zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn – meestal zo’n 30-40 minuten.
Snijd de spinazie fijn.

Voeg -als de linzen zacht gekookt zijn- de vermicelli toe en kook gaar. Voeg op het laatst ook de spinazie en het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
Serveer met grof gehakte koriander en eventueel nog een extra schijfje citroen zodat iedereen de soep nog een beetje meer op smaak kan brengen.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!