Libanese Spinazie Linzen soep
In Syrië is citroen een basisingredient. Citroen is niet alleen heel gezond, maar versterkt ook het aroma van elk gerecht.
In plaats van Nederlandse vermicelli heb ik platte Japanse rijstnoedels gebruikt. Dat stond erg leuk.
In plaats van Nederlandse vermicelli heb ik platte Japanse rijstnoedels gebruikt. Dat stond erg leuk.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- olijfolie
- 1 ui
- 4 teen knoflook
- 1 l water of bouillon
- 200 g kleine bruine linzen
- 2 tl komijn
- ½ tl kaneel
- 300 g spinazie
- 75 g vermicelli
- ½ -1 citroen
- zout/peper
- bosje koriander
- Extra citroen
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Bak de gesnipperde ui goudbruin in een soeppan met dikke bodem, voeg ook een beetje zout toe. Laat de zeer fijn gesneden knoflook even meebakken en voeg dan het water samen met de linzen en de specerijen toe. Laat zachtjes koken totdat de linzen gaar zijn – meestal zo’n 30-40 minuten.Snijd de spinazie fijn.
Voeg -als de linzen zacht gekookt zijn- de vermicelli toe en kook gaar. Voeg op het laatst ook de spinazie en het citroensap toe. Breng verder op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
Serveer met grof gehakte koriander en eventueel nog een extra schijfje citroen zodat iedereen de soep nog een beetje meer op smaak kan brengen.
Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Groentebouillon
- Raapstelensalade met grapefruit
- Aspergesoep
- Romige pastinaaksoep
- Gribnoy sup
- Mallorcaanse bloemkoolsoep
- Pinda / Paksoisoep
- Romige courgettesoep
- Romige pompoensoep
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Zacht blazen (pompoen-linzensoep)
- Oma’s pastinaaksoep
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Koude MeloenSoep met Geitenkaas
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Romige paprikasoep met venkel
- Tom Yum
- Romige preisoep met bonen en hazelnoten
- Koolcurry Zonder Zorgen
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Verse tomatensoep met orzo
- Een lichte misosoep vol met groenten
- Dal bhat (linzencurry) met spinazie, basmatirijst en appelchutney
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Aardappel-truffel soep
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.