Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Licht pittige Nasi

Licht pittige NasiHet geheim van een goede nasi zijn de kruiden en de variatie in groenten. Er zijn honderden soorten nasi te bedenken. Een paar ideeën en varaities zetten we hieronder op een rijtje.

Vegacademy kooktip: Maak je eigen nasi kruidenmengsel!

Vijzel alle ingredienten:
1 theel kurkuma (geelwortel)
1 theel gemalen komijn (djinten)
1 theel korianderkorrels of gemalen koriander (ketoembar)
1 cm verse gember, of 1 theel gemberpoeder (of Thaise Laos)
minisnufje kaneel
halve theel citroengras (sereh)

Foto: Lisanne Koopmans, receptuur en adviezen: Jacinta Bokma

Vegacademy nasi variaties:

  • Bak met de ui en knoflook blokjes verse mango mee en strooi als laatste cashewnoten over je gerecht
  • Voeg preiringen, paprikablokjes, stukjes wortel en taugé toe
  • Roerbak twee geklutste eieren mee of bak een omeletje, snijd die in dunne reepjes en voeg als laatste toe aan je nasi.

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 250 gr basmatirijst                   
  • 2 sjalotten                           
  • 2 teentjes knoflook  
  • zelf gemaakt nasimengsel of zakje nasikruiden                 
  • halve rode peper, of naar smaak                      
  • 1 paksoi             
  • 100 gr sojabonen   
  • gearomatiseerde wokolie                          

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook eerst de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Pel de sjalotten en snijd ze in kleine stukken. Pel ook de knoflook en snijd deze fijn.

Snijd de paksoi in stukken, verwijder het onderste deel.

Snijd de peper in hele dunne ringetjes.

Verhit een scheut olie in de wokpan en fruit hierin kort de sjalotten en de knoflook, samen met de nasi kruidenmix.

Voeg de peper en de rijst toe en roerbak de nasi circa 3 minuten. Roerbak nog 1 minuut de paksoi en de sojabonen mee, zodat de groente nog een beetje knapperig blijft.

Breng op smaak met zout, peper en een scheutje ketjap.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!