Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Linzencurry met tofu en cashewnoten

Linzencurry met tofu en cashewnotenVegacademy tip van Melanie:

Een scheutje kokosmelk door de rijst geeft een extra oosterse bite aan het gerecht.

Foto: Melanie Wagner

Vegacademy tip van Vincent:
Pers altijd het vocht uit de tofu dan krijg je hem makkelijker knapperig. Dat kan op verschillende manieren:
  • Leg het blok tofu tussen twee snijplanken en leg op de bovenste snijplank iets zwaars. Laat dit ongeveer een half uur (langer mag ook) liggen om zo veel mogelijk vocht eruit te krijgen.
  • Snelle methode: wikkel de tofu in een theedoek en druk langzaam het vocht eruit.
  • Vries de tofu in. Als hij ontdooit verliest de tofu vocht. Hierdoor krijg je een steviger structuur.
Meer weten ovef tofu? Kijk hier of bekijk de infographic.

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 1 pak tofu   
• 4 eetlepels olie   
• 50 ml shoyu soyasaus  
• 1 ui   
• 2 teentjes knoflook   
• sambal naar smaak  
• 1 cm verse gemberwortel   
• 1 eetlepel kerrie   
• 1 blik linzen   
• 1 rode paprika  
• 1 prei  
• 200 g oesterzwammen  
• 75 g cashewnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Bak de tofu 10 minuten in de olie totdat hij een knapperige goudgele korst heeft gekregen. Haal met een schuimspaan uit de pan en giet de soyasaus erover heen.

Fruit in dezelfde pan evt. met een beetje nieuwe olie de fijngesnipperde ui en knoflook met gemberwortel, sambal en kerrie. Voeg fijngesneden paprika, prei en oesterzwammen toe en bak tot beetgaar. Voeg nu de uitgelekte linzen toe en breng op smaak met zout en peper.

Schep de tofu en de cashewnoten door het gerecht.

Serveer met rijst en een frisse salade.
Helemaal feestelijk wordt dit gerecht met een smeuïge pompoenpuree.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!