Linzencurry met tofu en cashewnoten

Een scheutje kokosmelk door de rijst geeft een extra oosterse bite aan het gerecht.
Foto: Melanie Wagner
Vegacademy tip van Vincent:
Pers altijd het vocht uit de tofu dan krijg je hem makkelijker knapperig. Dat kan op verschillende manieren:
- Leg het blok tofu tussen twee snijplanken en leg op de bovenste snijplank iets zwaars. Laat dit ongeveer een half uur (langer mag ook) liggen om zo veel mogelijk vocht eruit te krijgen.
- Snelle methode: wikkel de tofu in een theedoek en druk langzaam het vocht eruit.
- Vries de tofu in. Als hij ontdooit verliest de tofu vocht. Hierdoor krijg je een steviger structuur.
Ingrediënten
Voor 4 personen
• 1 pak tofu• 4 eetlepels olie
• 50 ml shoyu soyasaus
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• sambal naar smaak
• 1 cm verse gemberwortel
• 1 eetlepel kerrie
• 1 blik linzen
• 1 rode paprika
• 1 prei
• 200 g oesterzwammen
• 75 g cashewnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Bak de tofu 10 minuten in de olie totdat hij een knapperige goudgele korst heeft gekregen. Haal met een schuimspaan uit de pan en giet de soyasaus erover heen.Fruit in dezelfde pan evt. met een beetje nieuwe olie de fijngesnipperde ui en knoflook met gemberwortel, sambal en kerrie. Voeg fijngesneden paprika, prei en oesterzwammen toe en bak tot beetgaar. Voeg nu de uitgelekte linzen toe en breng op smaak met zout en peper.
Schep de tofu en de cashewnoten door het gerecht.
Serveer met rijst en een frisse salade.
Helemaal feestelijk wordt dit gerecht met een smeuïge pompoenpuree.
Eet smakelijk!
Kijk ook eens naar
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Membrillo Quiche
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Raw roomtoetje met pompoen en sinaasappel
- Pinda / Paksoisoep
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Hemelse 3-minuten Modder
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!