Maïsbol gevuld met spekreepjes
Kant-en–klaar vleesvervangers
Een lunchgerecht van een van de deelnemers van de workshop op de Ledendag.
Let op: je moet de dag ervoor al beginnen omdat de reepjes een nacht in de koelkast moeten.
Let op: je moet de dag ervoor al beginnen omdat de reepjes een nacht in de koelkast moeten.
Ingrediënten
Voor 2 personen
• 1 verpakking spekreepjes, (bijvoorbeeld van Garden Gourmet of De Vegetarische Slager)• 2 grote of 4 kleintjes maisbollen
• mayonaise
• peper
• boter of olie om in te bakken
Bereiding
Bereidingstijd: minder dan 10 minuten
Verhit boter of (olijf)olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes op hoge temperatuur gedurende 2-3 minuten. Regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en laat ze afgedekt een nacht in de koelkast staan. Snijd de maïsbol open, besmeer ruim met mayonaise. Bestrooi met versgemalen peper, beleg met de ‘spekreepjes’ en klap de bol dicht.Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.