Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Maïsbol gevuld met spekreepjes

Kant-en–klaar vleesvervangers

Maïsbol gevuld met spekreepjesEen lunchgerecht van een van de deelnemers van de workshop op de Ledendag.
Let op: je moet de dag ervoor al beginnen omdat de reepjes een nacht in de koelkast moeten.

Ingrediënten

Voor 2 personen

• 1 verpakking spekreepjes, (bijvoorbeeld van Tivall of De Vegetarische Slager)
• 2 grote of 4 kleintjes maisbollen
• mayonaise
• peper
• boter of olie om in te bakken

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Verhit boter of (olijf)olie in een koekenpan. Bak de spekreepjes op hoge temperatuur gedurende 2-3 minuten. Regelmatig omscheppen. Laat afkoelen en laat ze afgedekt een nacht in de koelkast staan. Snijd de maïsbol open, besmeer ruim met mayonaise. Bestrooi met versgemalen peper, beleg met de ‘spekreepjes’ en klap de bol dicht.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!