Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)

Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)Zoete pannenkoeken met stroop, jam of suiker zijn heerlijk. Maar wat dacht je van een hartige pannenkoek met bosui, plakjes champignon en een flinke dot pesto? Wel oppassen dat je ouders niet alles inpikken, want die schijnen er ook dol op te zijn.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor 4 pannenkoeken:
  • 125 gram volkoren (spelt)meel
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eieren
  • 2 deciliter melk
  • 75 gram jonge kaas, geraspt
  • 200 gram (kastanje)champignons
  • 2 eetlepels basilicumpesto
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • olie om in de bakken

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Meng 125 gram meel en ¼ theelepel zout in een kom. Maak een kuiltje in het midden.
Doe 2 eieren en 200 ml melk erbij. Mix met een garde tot er een glad beslag ontstaat.
Snij 200 gram kastanjechampignons in dunne plakjes en smoor ze met de fijngesneden bosui een minuut in wat olie in een koekenpan.
Zet het vuur hoger en giet een kwart van het beslag in de pan. Draai de pannenkoek voorzichtig om als de bovenkant is gestold.
Strooi geraspte kaas op de gebakken kant en wacht tot de kaas is gesmolten. Een halve lepel pesto erbij en klaar is je hartige pannenkoek!
Mamapapapannenkoek is een recept uit het gezinskookboek Keet Smakelijk – 77 vrolijke recepten en een pond gezond verstand van Keet Smakelijk.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.