Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Mebrillo Quiche

Favoriete kerstrecept van Anita Witzier

Mebrillo QuicheHet recept is niet van mijzelf maar van de onvolprezen Yotam Ottolenghi. Wij aten het twee kersten geleden voor het eerst bij mijn schoonzus en het was…. Fantastisch! Rijk, spannend en voedzaam dus een frisse groene salade erbij volstaat maar hij steelt ook de show op een buffet.



Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 1 middelgrote flespompoen ong 700 gram, geschild in blokjes van 2 cm
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 250 g mooi briseerdeeg of korstdeeg
  • bloem voor het uitrollen van het deeg
  • 200 g blue stilton, grof verkruimeld
  • 75 g mebrillo (kweeperenpasta) in blokjes van 1 cm
  • 3 eieren
  • 150 ml slagroom
  • 150 ml crème fraîche
  • zout & zwarte peper

Membrillo is te vinden is sommige kaas- en delicatessenwinkels of via internet.

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verhit de oven tot 220C.
Vermeng de flespompoen met de olie, ¼ theelepel zout en wat zwarte peper en verdeel de blokjes over de bakplaat. Rooster ze 30 minuten en schep ze halverwege om tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen en verlaag de oventemperatuur tot 190C.

Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak tot ong 3 mm dikte en bekleed een quiche of vlaaivorm van 24 cm doorsnee. Zorg ervoor dat er een beetje deeg over de rand hangt. Prik de deegbodem in met een vork en zet hem 20 minuten in de koelkast. Bekleed de deegbodem met bakpapier, vul met bakbonen/rijst of gedroogde peulvruchten en bak de bodem 30 minuten in de oven. (dit heet ‘blind bakken’)
Verwijder na het bakken de steunvulling (is nog veel vaker te gebruiken!) en bak de bodem nog 10 minuten tot het deeg goudbruin is. Haal hem uit de oven en laat koud worden.

Verdeel de geroosterde pompoen in de voorgebakken deegbodem, vul de openingen met de stilton en bestrooi  met de gblokjes membrillo. Klop in een kom de eieren, room en crème fraîche met ¼ theelepel zout en wat zwarte peper door elkaar. Giet dit over de vulling en laat een deel van de ingrediënten nog goed zichtbaar. Bak de quiche ongeveer 40 minuten in de oven tot het eimengsel stevig is. Haal de vorm uit de oven en laat hem eerst even rusten voor u het overhangende deeg eraf breekt en de quiche uit de vorm haalt. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Fotostyling & Fotografie: Melanie Wagner
http://icaramelworld.tumblr.com

Anita WitzierAnita Witzier is presentatrice van Anita wordt Opgenomen. In het verleden presenteerde ze onder andere Tien voor Taal en Memories.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!