Meergranenwrap met falafel

Meergranenwrap met falafelHeerlijke falafel van kikkererwen met een meergranen wrap.





Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Twee potten kikkererwten (je kunt ook gedroogde kikkererwten gebruiken, laat die dan eerst een dag of twee weken)
  • 4 meergranenwraps
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • sla
  • handjevol (gebroken) lijnzaad
  • citroensap
  • kruiden: 2 theelepels korianderpoeder, 2 theelepels komijnpoeder, verse peterselie
  • zwarte peper en grof zeezout
  • gebruik eventueel bloem en/of een snee oud brood als het kikkererwten mengsel te plakkerig is

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snij de ui en de knoflook in stukjes. Pureer deze samen met de kikkererwten, de komijn- en korianderpoeder en een flinke scheut citroensap in een keukenmachine of blender. Laat ongeveer 50 gram losse kikkererwten over. De textuur van het mengsel moet glad zijn, maar niet te. Pureer dus niet te lang door.
Voeg de losse kikkererwten, de lijnzaad en peterselie toe aan de puree en schep goed om. Kruid naar smaak met peper en zout.
Draai balletjes van de puree en bak ze 3 minuten aan weerszijden in een laagje olie. Haal ze door een beetje bloem als de puree te plakkerig is.
Verwarm de wrap volgens de verpakking en beleg deze met sla, avocado, tomaat, en een sausje naar keuze (zoals chilisaus of knoflooksaus). Leg er vervolgens de falafel op.
Meergranenwrap met falafel is een recept van Wakker Dier.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.