Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Moorse pasta met aubergine en kappertjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g pasta
  • 2 aubergines
  • 3 teen knoflook
  • olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • zout
  • 2 blik tomatenstukjes
  • 3 el zongedroogde tomaat
  • 2 paprika, geel of rood
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el rozijnen
  • 1 el kappertjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn.
Doe een scheut olie in een pan met stevige bodem en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de fijngesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe, de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaneel, rozijnen en kappertjes. Laat nog zo’n 15 minuten koken. Kook ondertussen de pasta. Breng het auberginegerecht op smaak met zout en paprikapoeder.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!