Moorse pasta met aubergine en kappertjes

Ingrediënten

Voor 6 personen

  • 500 g pasta
  • 2 aubergines
  • 3 teen knoflook
  • olijfolie
  • 3 kruidnagels
  • zout
  • 2 blik tomatenstukjes
  • 3 el zongedroogde tomaat
  • 2 paprika, geel of rood
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 3 el rozijnen
  • 1 el kappertjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn.
Doe een scheut olie in een pan met stevige bodem en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de fijngesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe, de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaneel, rozijnen en kappertjes. Laat nog zo’n 15 minuten koken. Kook ondertussen de pasta. Breng het auberginegerecht op smaak met zout en paprikapoeder.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.