Moorse pasta met aubergine en kappertjes
Ingrediënten
Voor 6 personen
- 500 g pasta
- 2 aubergines
- 3 teen knoflook
- olijfolie
- 3 kruidnagels
- zout
- 2 blik tomatenstukjes
- 3 el zongedroogde tomaat
- 2 paprika, geel of rood
- ½ tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen kaneel
- 3 el rozijnen
- 1 el kappertjes
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de aubergine in dobbelsteentjes. Hak de knoflook fijn.Doe een scheut olie in een pan met stevige bodem en bak de knoflook heel eventjes aan. Voeg de aubergine toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de fijngesneden paprika toe en laat ook even meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe, de fijngesneden zongedroogde tomaten, kaneel, rozijnen en kappertjes. Laat nog zo’n 15 minuten koken. Kook ondertussen de pasta. Breng het auberginegerecht op smaak met zout en paprikapoeder.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Frisse zomerse pastasalade
- Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie
- Worteltaarthavermoutje
- Hartig havermoutje met avocado
- Italiaanse windhondjes spaghetti
- Pittige, Rode WonTon Soep
- Vegan Frittata
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Tofu met Zwarte Peper
- Vegan gestoomde broodjes
- Regenboogmaki
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Roggelach - Joodse croissantjes
- Een lichte misosoep vol met groenten
- Thai Green Curry
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Spaghetti met avocado en citroenrasp
- Orecchiette cime di rapa met broccoli en rode peper
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
- BietenRavioli met Appel-Walnotenvulling
- Tempehtortilla's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.