Nieuw Hollands: de beste hachee

Verrukkelijk & 100% plantaardig!

Nieuw Hollands: de beste hacheeLaat je verleiden door Jacinta's Hollandse Nieuwe Keuken: verrukkelijk van smaak, van dichtbij en verrassend van nu.
 

Vegacademy kooktip

Vega stoofschotels krijgen nét dat beetje extra met een knapperig korstje met peterselie, knoflook en een frisse touch citroenzest. Ook lekker over een pasta rode saus!

Ontdek de nieuwe Hollandse keuken: verrukkelijk en vleesvrij.
- 3-Minuten burger met wonder-aïoli

- New Dutch boerenkool stamppot

- Hemelse 3-minuten modder (chocolademousse met geheim ingrediënt)
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • zout en peper
  • 4 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 gr (room- of plantaardige) boter + scheutje olijfolie
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • mini-snufje kaneel
  • 2 kruidnagels of 1/2 theel. kruidnagelpoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetl. gedroogd basilicum
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 2 bakjes nieuwe generatie vleesvervanger of seitan (let op dat je zonder sojasaus neemt)
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. tomatenketchup
  • 1 eetl. azijn
  • 200 ml volle rode wijn
  • 200 ml bouillon (ik doe 200 ml water en 1 blokje paddenstoelenbouillon)
  • worcestershiresaus (Let op: de meeste worcesterchiresaus bevat ansjovis, dus neem een vegetarische variant!) of tabasco
  • verse peterselie of kervel

Voor de peterselie-brood crust:
  • 6 sneetjes witbrood
  • scheutje olijfolie
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • rasp van 1 citroen
  • handje peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Pel en hak de ui. Kneus de knoflook en snijd ze in plakjes. Verhit de boter en olijfolie in de braadpan en fruit de ui en de knoflook in een paar minuten glazig.
Verkruimel de ontbijtkoek tussen je vingers en voeg samen met de kaneel, de kruidnagel, de laurierblaadjes, het basilicum en de komijnpoeder toe. Bak de vleesvervanger al omscheppend 1-2 minuten mee, voeg de bloem toe en laat al roerend lekker bruinen in nog eens 1 minuut.
Voeg de tomatenketchup, de azijn en al roerend scheutje voor scheutje de rode wijn toe en de bouillon aangevuld met water tot 200 milliliter plus het bouillonblokje. Laat nog 5-10 minuten zachtjes stoven. Proef en breng op smaak met worcestershiresaus of tabasco.
Serveren: stort de hachee in een mooie diepe schaal en bestrooi met gehakte peterselie of kervel of -het lekkerst- met een peterselie-broodcrust.

Topper: Peterselie-broodcrust
Maal in de keukenmachine brood, knoflook, citroenrasp en peterselie. Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak het broodkruim-mengsel even lekker knapperig op. Bedek hiermee de hachee.
 
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.