Notenrijst met kruidige paksoi

Het kan zijn dat je bij dit gerecht denkt: hmm wat moet ik ermee. Zou dat lekker zijn? Ik beloof je dat je verrast zult zijn en geef toe: Chinese kool en paksoi zijn toch wel een beetje ondergeschoven kindjes in de keuken. Nou daar komt met dit gerecht verandering in.

En wist je dat je altijd ongebrande noten zou moeten kiezen?
Bij gebrande noten zijn alle gezonde vetten veranderd in geoxideerd vet en dat is allesbehalve gezond. Kies in het volgende recept dus voor ongebrande noten als je je lijf een plezier wilt doen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 g padanrijst
  • 150 g gemengde noten
  • 75 g  abrikozen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 struik paksoi – of 1 struik Chinese kool
  • Handje verse peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de abrikozen in stukjes, en hak de knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
Maak de paksoi of Chinese kool schoon en snijd in reepjes.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en laat knoflook en paprika 2 minuten bakken.
Voeg paksoi of Chinese kool toe en roerbak 4 minuten.

Schep de noten door de rijst. Serveer als hussel of houd beide gerechten apart. Garneer met fijngesneden peterselie.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.