Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Notenrijst met kruidige paksoi

Het kan zijn dat je bij dit gerecht denkt: hmm wat moet ik ermee. Zou dat lekker zijn? Ik beloof je dat je verrast zult zijn en geef toe: Chinese kool en paksoi zijn toch wel een beetje ondergeschoven kindjes in de keuken. Nou daar komt met dit gerecht verandering in.

En wist je dat je altijd ongebrande noten zou moeten kiezen?
Bij gebrande noten zijn alle gezonde vetten veranderd in geoxideerd vet en dat is allesbehalve gezond. Kies in het volgende recept dus voor ongebrande noten als je je lijf een plezier wilt doen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 150 g padanrijst
  • 150 g gemengde noten
  • 75 g  abrikozen
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 struik paksoi – of 1 struik Chinese kool
  • Handje verse peterselie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de abrikozen in stukjes, en hak de knoflook. Snijd de paprika in blokjes.
Maak de paksoi of Chinese kool schoon en snijd in reepjes.
Verhit de olie in de wok of hapjespan en laat knoflook en paprika 2 minuten bakken.
Voeg paksoi of Chinese kool toe en roerbak 4 minuten.

Schep de noten door de rijst. Serveer als hussel of houd beide gerechten apart. Garneer met fijngesneden peterselie.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!