Notenrijst met tomatensalsa

Gebaseerd op recept van de website makkelijkemaaltijd.nl

Notenrijst met tomatensalsa

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 ml kokosmelk
  • sesamolie
  • 6 stuks tomaten
  • 1 teentje knoflook,
  • 5 takjes basilicum
  • half bosje peterselie
  • halve sinaasappel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 40 gram pecannoten 
  • 40 gram amandelen 
  • 1 stuks sjalotjes 
  • olijfolie extra vierge
  • half bosje verse koriander
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Notenrijst
Zet de rijst met kokosmelk, snufje zout en grofgehakte noten op (controleer of de rijst eerst gewassen moet worden en of de kooktijd mogelijk langer is). Kook in 20 minuten gaar. Roer de sesamolie vlak voor het opdienen er doorheen.
Tip: als je de noten knapperig wilt houden, laat ze dan niet meesudderen maar roer ze pas vlak voor het opdienen door de rijst.

Tomatensalsa
Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes. Schep de tomatenblokjes in een kom.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de peterselie en basilicum fijn.
Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de helft van de kokos.

Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers. Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes. Garneer de salsa met de koriander en sinaasappel. Verdeel de rest van de kokos over de rijst.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.