Notenrijst met tomatensalsa
Gebaseerd op recept van de website makkelijkemaaltijd.nl
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gram zilvervliesrijst
- 150 ml kokosmelk
- sesamolie
- 6 stuks tomaten
- 1 teentje knoflook,
- 5 takjes basilicum
- half bosje peterselie
- halve sinaasappel
- 2 eetlepels geraspte kokos
- 40 gram pecannoten
- 40 gram amandelen
- 1 stuks sjalotjes
- olijfolie extra vierge
- half bosje verse koriander
- zout en versgemalen peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
NotenrijstZet de rijst met kokosmelk, snufje zout en grofgehakte noten op (controleer of de rijst eerst gewassen moet worden en of de kooktijd mogelijk langer is). Kook in 20 minuten gaar. Roer de sesamolie vlak voor het opdienen er doorheen.
Tip: als je de noten knapperig wilt houden, laat ze dan niet meesudderen maar roer ze pas vlak voor het opdienen door de rijst.
Tomatensalsa
Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes. Schep de tomatenblokjes in een kom.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de peterselie en basilicum fijn.
Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de helft van de kokos.
Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers. Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes. Garneer de salsa met de koriander en sinaasappel. Verdeel de rest van de kokos over de rijst.
Kijk ook eens naar
- Raapstelensalade met grapefruit
- Pinda / Paksoisoep
- Gemarineerde tempeh met rijst en groenten
- Linzencurry met tofu en cashewnoten
- Quinoa met venkel en witlof
- Vegetarische saté á la Jacinta
- Pompoen-risotto
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Je Eigen Sushi Fabriek
- Zoete risotto
- Tahoe in nori met misosaus
- Tofu met Zwarte Peper
- Regenboogmaki
- Poké Bowl
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Arancini met romige spinazie
- Risotto met aardpeer, pastinaak en truffel
- Surinaams-Creoolse Pindasoep
- Zoete Aardappel Kokoscurry
- Pompoenmasala
- Dal bhat (linzencurry) met spinazie, basmatirijst en appelchutney
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- Fried Rice oftewel Gebakken Rijst met extra veel lekkers
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Simpele Spinazie Kokos Curry
- Aziatische No Beef roerbak
- Krokante tofu met romige tahin en spelt
- Taco's met chipotle-jackfruit
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.