Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Notenrijst met tomatensalsa

Gebaseerd op recept van de website makkelijkemaaltijd.nl

Notenrijst met tomatensalsa

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 150 ml kokosmelk
  • sesamolie
  • 6 stuks tomaten
  • 1 teentje knoflook,
  • 5 takjes basilicum
  • half bosje peterselie
  • halve sinaasappel
  • 2 eetlepels geraspte kokos
  • 40 gram pecannoten 
  • 40 gram amandelen 
  • 1 stuks sjalotjes 
  • olijfolie extra vierge
  • half bosje verse koriander
  • zout en versgemalen peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Notenrijst
Zet de rijst met kokosmelk, snufje zout en grofgehakte noten op (controleer of de rijst eerst gewassen moet worden en of de kooktijd mogelijk langer is). Kook in 20 minuten gaar. Roer de sesamolie vlak voor het opdienen er doorheen.
Tip: als je de noten knapperig wilt houden, laat ze dan niet meesudderen maar roer ze pas vlak voor het opdienen door de rijst.

Tomatensalsa
Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes. Schep de tomatenblokjes in een kom.
Pel en hak de knoflook.
Snijd de peterselie en basilicum fijn.
Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de helft van de kokos.

Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers. Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes. Garneer de salsa met de koriander en sinaasappel. Verdeel de rest van de kokos over de rijst.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!