Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie

Vegacademy Favourite

Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazieEen van onze favoriete pasta's: met snijbiet!

Snijbiet heeft een spinazieachtige smaak en is superlekker. Heerlijk met de romige tomatensaus.

Vegacademy tips van Melanie:

Zelf telen en oogsten
Snijbiet wordt steeds populairder en is meestal te verkrijgen bij de supermarkt of groenteboer. De groente is ook eenvoudig zelf te telen. Snijbiet groeit snel en meestal is een tweede oogst mogelijk.

Kleurrijk
Snijbiet is in rood, geel en groen te verkrijgen. De snijbiet die ik heb gebruikt voor de foodfoto is oogst uit eigen stadsmoestuin in een groene variant.

Bewaaradvies
Het beste eet je de snijbiet op de dag van de oogst. Snijbiet kun je één dag bewaren in de koelkast in een bak met water. De knapperigheid blijft dan nog bewaard.

Seizoensgroente
Augustus en september zijn de oogstmaanden voor snijbiet. Deze pasta kun je natuurlijk ook op andere momenten in het jaar eten. Vervang de snijbiet dan door spinazie.

Ingrediënten

Voor 2 personen

200 gr fusilli pasta
1 rode ui
2 teentjes knoflook
Snufje chilipoeder
2 blikken tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
1 groentebouillonblokje
Een handvol zwarte olijven, ontpit
20 gr versgeraspte Parmezaanse kaas
2 bollen mozzarella
150 gr Snijbiet groen (of spinazie*)
Olijfolie
Zout, peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Kook de pasta in een grote pan kokend water met zout. Snij de rode ui en knoflook fijn. Was de snijbiet en laat deze in een vergiet uitlekken.

Verhit de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui zacht en glazig. Voeg de knoflook toe en na ongeveer 1 minuut de tomatenblokjes, tomatenpuree en de chilipoeder.

Verkruimel het bouillonblokje erboven en voeg een scheutje water toe.  Roer door elkaar en laat 8-10 minuten pruttelen. Roer dan de olijven door de saus en laat deze nog eens 2 minuten koken.

Scheur het blad van de snijbiet en de mozzarella in stukjes en roer dit door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pasta af en besprenkel met wat olijfolie. Serveer de pasta in een diep bord, en doe de saus eroverheen. Strooi tot slot de parmezaanse kaas erover. Buon Appetito!


*Dit recept is geïnspireerd op een Italiaanse saus uit het boek Simply Italian.

Recept, foodstyling & fotografie: Melanie Wagner

cara-mel by Melanie Wagner
sfeerfotografie & styling:
www.icaramelworld.tumblr.com

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!