Pikant Broodje Sticky Tempé

Uit het boek: Vegan Soulfood

Pikant Broodje Sticky Tempé 
"Deze crunchy en spicy tempé is niet uit mijn keuken weg te denken. Het smaakt perfect op een pistoletje of op een snee getoast stevig brood. Maar deze bite doet het ook erg goed als bijgerechtje". ~Jason Tjon Affo

Ingrediënten

Voor 4 personen

* 395 g tempé, in reepjes van 1x2 cm
* 250 ml (zonnebloem/koolzaad/olijf)olie
* 3 tl ketjap manis
* 1 tl knoflookpoeder
* 1 el agavesiroop (of ahorn-)
* 1 tl gemalen cayennepeper
* 1 el sojasaus
* 2 tl tomatenpuree
* ½ madame-jeanette pepertje, fijngehakt
   (optioneel)
* 4 harde of zachte broodjes naar keuze
* veldsla
* iets van een zuurtje, zoals zuurkool of kimchi

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

1) Verhit op middelhoog vuur 0,5 centimeter olie in een diepe koekenpan. Bak de tempé in de olie tot deze goudbruin is. Schep de tempé uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Zet de koekenpan even opzij voor later.

2) Roer voor de saus de ketjap, knoflookpoeder, agavesiroop, cayennepeper, sojasaus, tomatenpuree en madame-jeanette pepertje door elkaar in een kom.

3) Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de tempé en de saus toe en bak 2 minuten.

4) Laat de tempé afkoelen en serveer deze op de opengesneden broodjes met veldsla, rodekool op zuur, chilipepers en de saus.
Vegan Soul Food


Dit heerlijke recept komt uit het boek Soul Food van Jason Tjon Affo, genomineerd voor onze LekkerVega Kookboekverkiezing 2020. 

Bestel het boek hier!


  

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.