Pinda / Paksoisoep

Simpel maar avontuurlijk soepje

Pinda / PaksoisoepDit is een simpel, maar avontuurlijk soepje, dat in een kwartier op tafel kan staan.

Vegacademy tip van Melanie:

Lekker met (zilvervlies) rijst. Doe eerst de rijst in een kom en dan de soep erbij. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Voor 4 personen

• 300 g paksoi 
• 1/2 rode spaanse peper 
• 1teentje knoflook 
• 1theelepel koriander, gemalen
• 2 theelepel kurkuma 
• 2 eetlepels olie om te bakken
• 130 g pindakaas 
• 1l water 
• boullionpoeder 
• zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Was de paksoi en de Spaanse peper. Snijd de paksoi vrij grof en de Spaanse peper zo fijn mogelijk. Let op: Spaanse pepers kunnen heet zijn. Voeg net zo veel of weinig Spaanse peper toe als jij lekker vindt.

Houd een paar groene sliertjes van het groen achter. Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en de peperreepjes toe alsmede de ketoembar en de koenjit. Roerbak nog even.
Voeg het water toe, zout en bouillonpoeder naar smaak. Roer de pindakaas door de soep en laat ca. 8 minuten koken. Doe ca. 1 minuut voor eind van de bereidingstijd de achtergehouden sliertjes Paksoi-groen in de soep. Op die manier heb je een mooi frisse kleur in je soep.

Direct serveren en eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Foto: Melanie Wagner

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.