Pitabroodjes

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 450 g bloem
  • 1 tl  zout
  • ½ tl  suiker
  • 7 g gedroogde gist
  • 300 ml  water, of zoveel als nodig is

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Doe bloem suiker, gist en zout in en kom en hussel even. Maak in het midden een kuiltje en giet hier ca. driekwart van het lauwe water in. Kneed circa 10 minuten tot een zacht en elastisch deeg ontstaat.
Vet een kom in en laat het deeg hierin  1 – 1,5 uur rijzen.  Sla of druk de lucht uit het gerezen deeg en kneed opnieuw.
Rol het deeg uit tot een ca. 5 mm dikke lap en steek hier met een glas of kom rondjes uit .
Plaats de pitabroodjes op bakpapier en laat ze op het aanrecht onder huishoudfolie opnieuw rijzen.
Verwarm de oven voor tot op 230°C/gasstand 9. Verwarm ook de bakplaten (liever geen roosters).
Schuif de pitabroodjes (samen met iemand anders lukt dat het beste) met het bakpapier op de hete bakplaten en bak de broodjes in 8-10 minuten bol. Dit lukt alleen bij grote hitte.
Uit de oven nemen, op een rooster leggen en laten afkoelen. Warm serveren of bij later gebruik onder de grill opnieuw opwarmen. De broodjes kunt u het best op de dag van de bereiding eten, maar ingepakt in folie zijn ze 1-2 dagen houdbaar.
De broodjes kunnen ook goed ingevroren worden.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!