Pittige wortel met sesamzaadjes en komijn

Onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel 2012

Pittige wortel met sesamzaadjes en komijnDeze Pittige wortel was onderdeel van het menu van de Langste Vegetarische Tafel in 2012. Het recept is zoals dit gebruikt is voor het evenement en de ingrediënten zijn dan ook voor 800 personen

Ingrediënten

Voor 10 of meer personen


Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Kook de wortel in één pan 60kg wortel en stamp deze grof met een reuze stamper (of als je het thuis maakt met een normale stamper). Tijdens het stampen naar smaak tomatenpuree, sambal, ketjap, gemalen komijn en zout doorheen mengen. Doe als het lekker smaakt zonnebloemolie erdoor voor de smeuigheid en voeg de 5kg sesamzaadjes toe. Tijdens de Langste Vegetarische Tafel hebben we dit wortel gerecht koud geserveerd, maar kan ook uitstekend warm.

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!