Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel

Mexicaans groentegerecht

Pompoen a la Langste Vegetarische TafelDeze pompoen/mais saus is een mooi bijgerecht bij chili sin carne. Bij de Langste Vegetarische Tafel werd dit groentegerecht samen met chili sin carne in een tortilla-pannenkoek, guacamole en tomatensalsa gerserveerd.

Vegacademy kooktip

Voeg een scheutje sojaroom toe als de pompoen van zichzelf wat minder zoet is.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200gr. pompoen
  • 40gr. mais
  • taco kruiden
  • zout
  • zonnebloemolie of soja room
  • 1 bakje Tivall gegrilde stukjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in grote blokken (als bij aardappels) en kook ze gaar in een bodempje water. Pureer de pompoen met een stamper in een beetje kookvocht tot een niet te gladde saus en voeg de mais toe. Voeg een beetje olie of een scheutje soja room toe voor een smeuïge saus en breng op smaak met tacokruiden en zout.

Gegrilde stukjes:
Fruit in een koekenpan een klein uitje en bak als ze glazig worden een minuutje de gegrilde stukjes mee. Serveer op de pompoen.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!