Pompoen a la Langste Vegetarische Tafel

Mexicaans groentegerecht

Pompoen a la Langste Vegetarische TafelDeze pompoen/mais saus is een mooi bijgerecht bij chili sin carne. Bij de Langste Vegetarische Tafel werd dit groentegerecht samen met chili sin carne in een tortilla-pannenkoek, guacamole en tomatensalsa gerserveerd.

Vegacademy kooktip

Voeg een scheutje sojaroom toe als de pompoen van zichzelf wat minder zoet is.


Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200gr. pompoen
  • 40gr. mais
  • taco kruiden
  • zout
  • zonnebloemolie of soja room
  • 1 bakje Tivall gegrilde stukjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd in grote blokken (als bij aardappels) en kook ze gaar in een bodempje water. Pureer de pompoen met een stamper in een beetje kookvocht tot een niet te gladde saus en voeg de mais toe. Voeg een beetje olie of een scheutje soja room toe voor een smeuïge saus en breng op smaak met tacokruiden en zout.

Gegrilde stukjes:
Fruit in een koekenpan een klein uitje en bak als ze glazig worden een minuutje de gegrilde stukjes mee. Serveer op de pompoen.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.