Pompoen met kikkererwten en tahin sauce

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 kg pompoen
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl piment
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 500 g kikkererwten, gaar
  • ½ ui
  • handje koriander

Tahin sauce
  • 3 el Tahin
  • 1 teen knoflook
  • 50 ml citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 2-4 el water
  • evt. suiker
  • zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Maak de pompoen schoon en snijd ze in dobbelstenen. Meng de pompoen met de fijngesneden ui, knoflook, de olijfolie, piment en wat zout. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe alles erop.
Bak gedurende 20-30 minuten of tot beetgaar.
Maak ondertussen de tahin sauce. Klop in een kleine kom de tahin samen met de zeer fijn gesneden knoflook, het citroensap, de olijfolie en het water. Breng op smaak met zout, peper en evt. wat suiker. Voeg zo veel water toe dat de saus net vloeibaar is.

Giet de kikkererwten af en meng alle ingrediënten samen met de fijngesneden of gescheurde koriander. Serveer lauw warm.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.