Pompoen met kikkererwten en tahin sauce
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg pompoen
- 1 teen knoflook
- ½ tl piment
- 2 el olijfolie
- zout en peper
- 500 g kikkererwten, gaar
- ½ ui
- handje koriander
Tahin sauce
- 3 el Tahin
- 1 teen knoflook
- 50 ml citroensap
- 2 el olijfolie
- 2-4 el water
- evt. suiker
- zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.Maak de pompoen schoon en snijd ze in dobbelstenen. Meng de pompoen met de fijngesneden ui, knoflook, de olijfolie, piment en wat zout. Bekleed een bakblik met bakpapier en doe alles erop.
Bak gedurende 20-30 minuten of tot beetgaar.
Maak ondertussen de tahin sauce. Klop in een kleine kom de tahin samen met de zeer fijn gesneden knoflook, het citroensap, de olijfolie en het water. Breng op smaak met zout, peper en evt. wat suiker. Voeg zo veel water toe dat de saus net vloeibaar is.
Giet de kikkererwten af en meng alle ingrediënten samen met de fijngesneden of gescheurde koriander. Serveer lauw warm.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Mallorcaanse bloemkoolsoep
- Aspergetaartje
- Gebakken brie in bladerdeeg
- Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Preitaart
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Spinazie en cottage-cheese taartje
- Terrine van Ratatouille
- Quinoa met venkel en witlof
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Anzac Cookies
- Hongaarse groente stoofpot
- Chorjátiki Briám
- Dal met knapperige zoete aardappel en snelle kokoschutney
- Krokante galette met pistachenoten en pompoen
- Gemakkelijke regenboogpastei
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Pompoen cake
- Supersnelle Party Pizza
- Hartige muffins
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Kikkererwtenburger
- Wafel van pompoen en amandel
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Tartelettes met zeekraal en geitenkaas
- Wortelmuffins
- Quiche met tomaat, tijm en geitenkaas
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Bananencake
- Membrillo Quiche
- Ratatouille met kikkererwten over zachte polenta
- Chinese Wok met Gebakken Tofu
- Dadel Walnoot Koek
- Zingende Zoutjes
- Chocolade-frambozentaart
- Carrot Cake
- Vegetarische paté
- Spinazie bloem quiche
- Quiche l’orange
- Hartige kruidenkoekjes
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Appeltaart met frangipane
- Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie
- Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)
- Blauwe bessencake
- Tarte serpentine
- Colour the World Rainbow
- Bietensalade met sinaasappel
- Meringues
- Pistache-Schuimtaart
- Ontbijttaart met bramen en bessen
- Courgettemuffins met rode paprika
- Chewy Chocolate Chip Cookies
- Kroontaart
- Pide met gepofte aubergine, feta en spinazie
- PIZZA MET VEGAN KIPSATÉ
- Gyros van geroosterde groente met kokosyoghurt-tzatziki
- Californische wraps met ahornsiroop en pinda’s
- Ezekiels geroosterde aubergine met babaganoush
- Bloemkoolrijstevlaai
- Uien uit de oven met sherry, pijnboompitten en bloemen
- Gepofte zoete aardappel met tofu spekjes
- Regenboogmaki
- Flammkuchen met paddenstoelen en gekaramelliseerde uitjes - een hartige delicatesse
- Bietenrisotto met met gekaramelliseerde walnoten en bietenchips
- Quiche met amandelbodem, spinazie, tomaat en paprika
- Spaanse tortilla met spinazie
- Semla
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Geroosterde, ingelegde knolselderij met een zoete chilidressing
- ZELFGEMAAKTE PITA’S MET FALAFEL, RODE BIET HOEMOES EN KLEURRIJKE TOPPINGS
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Bieten-chocoladetaart
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Roggelach - Joodse croissantjes
- Boerenkool met driekleuren quinoa , tofu en gekarameliseerde walnoten
- Indiaase Shepherd's Pie
- Pom
- Taco's met tempeh
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Quiche met bieten, aardpeer en kappertjes
- Popcornbloemkool
- Covrigi: zoute vlechtbroodjes met maanzaad
- Vegan kapsalon met pulled jackfruit
- Oesterzwam-Shoarma
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Kuku sabzi door Chef Toub
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- Vegan Zuurvlees uit Limburg met groentefriet
- LenteBurger
- Mini-tarte tatin van spruitjes
- Pilav met lavas, gesmoorde groenten en rodewijnazijn
- Fantastic Falafel met Groentefriet & KorianderYoghurt
- Goed Gevulde Groente Frittata
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Makkelijke Ovenmaaltijd
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Lasagne Verdure - vega(n)
- Lasagne met linzenragout
- Veggie Lasagne
- Aardappels met chaat masala, yoghurt en tamarinde
- Gebakken cheesecake
- Quinoa-Venkel Burger
- Gedraaide burger van courgette en zoete aardappel & chipotlemayonaise
- Groentenacho's
- Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit
- Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips
- Jeruzalem Boreka's
- Surinaamse Maizenakoekjes
- Winterse Vegan Rollade
- Steak van gele biet met saus van groene curry, dukkah en crème van gegrilde venkel
- Azteekse bowl van Copper branch
- Crème brûlée
- Sticky Mushrooms
- Krokante tofu met romige tahin en spelt
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.