Posteleinsalade

Lekker en vezelrijk

PosteleinsaladeKun je bij jou in de buurt geen postelein krijgen, neem dan veldsla of spinazie.

Eiwitten (zeer belangrijk voor iedereen, maar voor vegetariërs in het bijzonder), zijn bij dit menu te vinden in de geitenkaas en zonnebloempitten. Bovendien is dit een zeer vezelrijke maaltijd. Interessant is ook dat de dadels zo veelzijdig zijn. Te veel om op te noemen, maar hier een paar eigenschappen van dadels: veel vitamines uit het B-complex, een hele rits mineralen en boven alles ook nog een afrodisiac. Zie voor meer informatie deze site.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g postelein
  • 100 g geitenkaas,zacht
  • 4 el koolzaad- of olijfolie
  • 2 el citroensap
  • peper en zout
  • 15 dadels
  • 4 el zonnebloempitten

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Doe de pitten in een droge pan en zet ze op een laag vuurtje. Terwijl je de salade maakt, worden ze zachtjes geroosterd zonder gevaar van zwart worden.
Maak in een slakom de dressing van olie en citroensap, peper en zout
Halveer en ontpit de dadels (ik sneed ze in iets kleinere stukjes), meng met de dressing. Voeg hierbij de winterpostelein en schep goed om. Doe er dan de verkruimelde geitenkaas door. Schep de salade op borden en bestrooi met de warme geroosterde pitten.

Eet smakelijk!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.  http://www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie: Lisanne Koopmans
http://kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.