Prei-bananenspread

Op brood en vooraf

Dit moet je met je ogen dicht eten. Het is heerlijk maar het ziet er niet uit. Lekker voor op brood of in een overgebleven pannenkoekje.

Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 prei
  • 1 eetl. roomboter
  • 2 bananen
  • 2 eetl. tamari

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Was en snijd de prei in dunne ringen. Verwarm de boter en fruit hierin de prei zacht. Pel de bananen. Pureer alles tot een spread, het mag nog best een beetje grof zijn.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!