Preitaart

PreitaartBirgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 gram prei
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram magere kwark
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 150 gram bloem
  • 200 gram geraspte kaas
  • 75 gram rozijnen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan, voeg de prei en kerrie toe en bak het ongeveer 8 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Meng de eieren, kwark en bouillonpoeder door elkaar. Meng in een andere kom de bloem, kaas en rozijnen en voeg dit al roerende toe aan het ei/kwarkmengsel. Schep de prei erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel in de springvorm, strooi de sesamzaadjes er overheen en zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.