Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Preitaart

PreitaartBirgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 gram prei
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram magere kwark
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 150 gram bloem
  • 200 gram geraspte kaas
  • 75 gram rozijnen
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan, voeg de prei en kerrie toe en bak het ongeveer 8 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Meng de eieren, kwark en bouillonpoeder door elkaar. Meng in een andere kom de bloem, kaas en rozijnen en voeg dit al roerende toe aan het ei/kwarkmengsel. Schep de prei erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel in de springvorm, strooi de sesamzaadjes er overheen en zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!