Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Preitaart

PreitaartBirgit Flüg: Deze hartige quiche is al jaren mijn topper. Ik serveer deze hartige taart bij veel buffetten en oogst er veel succes mee. Volgens mij komt dit omdat de prei door de combinatie met kerrie en rozijnen heel anders naar voren komt dan wanneer je de prei simpel zou koken. De quiche kan prima twee dagen van tevoren bereid worden en is zeer geschikt om in te vriezen. Samen met de geroosterde en gekruide pompoen en de gemarineerde linzen vormt deze hartige taart een heerlijk hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 700 gram prei
  • 200 gram geraspte kaas
  • 50 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 125 gram magere kwark
  • 150 gram bloem
  • 1 eetlepel groentebouillonpoeder
  • 75 gram rozijnen
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 3 eetlepels sesamzaad

Bereiding

Bereidingstijd: tot 90 minuten

Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was deze en laat uitlekken. Verhit boter, voeg kerrie en prei toe en laat dit 8 minuten bakken – laat het daarna iets afkoelen. Meng eieren, kwark en bouillonpoeder. Meng in een andere kom bloem, kaas en rozijnen en voeg al roerend het ei/kwarkmengsel toe. Schep de prei er goed doorheen en voeg zout en peper toe. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel er in, strooi de sesamzaadjes erover en laat de taart 45 minuten bakken tot deze goudbruin is.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!