Preitaart

Ingrediënten
Voor 4 personen
- 700 gram prei
- 50 gram boter of margarine
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 4 eieren
- 125 gram magere kwark
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 150 gram bloem
- 200 gram geraspte kaas
- 75 gram rozijnen
- peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels sesamzaad
Bereiding
Bereidingstijd: tot 90 minuten
Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de prei schoon, snijd deze in kleine ringen, was ze en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een pan, voeg de prei en kerrie toe en bak het ongeveer 8 minuten. Laat het mengsel iets afkoelen. Meng de eieren, kwark en bouillonpoeder door elkaar. Meng in een andere kom de bloem, kaas en rozijnen en voeg dit al roerende toe aan het ei/kwarkmengsel. Schep de prei erbij en voeg naar smaak peper en zout toe. Meng het geheel goed door elkaar. Vet de springvorm in en bestrooi deze met paneermeel (of gebruik bakpapier). Schep het preimengsel in de springvorm, strooi de sesamzaadjes er overheen en zet de taart 45 minuten in de oven, totdat deze goudbruin is.Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/
Kijk ook eens naar
- Gribnoy sup
- Courgette pizzaatjes
- Groentebundeltjes
- Hartige pannenkoekjes
- Vegetarische kipmarinade
- Rode of witte wijn marinade
- Marokkaanse marinade
- Blondies met kardemom & macadamia’s
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Pompoen uit de oven gevuld met nootachtige cranberryrijst
- Hemelse 3-minuten Modder
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!