Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)

ons recept uit Foodies Magazine Juni 2019

Pulled Fennel BBQ Bun (uit elkaar getrokken venkel)In Foodies Magazine staan maandelijks 3 vega-gerechten die zij ism. ons bereiden en fotograferen. In het magazine van juni (2019) staan 3 heerlijke vega-gerechten met venkel, 
Dit is er eentje die je ook voor lunch kunt maken, en ook prima aan te passen is voor veganisten. 
In onze Juni-Nieuwsbrief vind je een ander Venkel-recept. Dus abonneer je, of koop gewoon die Foodies! ;-)  

Ingrediënten

Voor 4 personen

3 el bio olijfolie
4 grote venkelknollen (liefst bio) 
1 rode chilipeper
zout en peper
100 ml vega(n) barbecuesaus naar keuze
300 g (bio) buffelmozzarella
150 g Amsterdamse uitjes
4 harde witte/volkoren broodjes
1 bosje waterkers
gietijzeren pan

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

1.  Giet de olijfolie in een ruime gietijzeren pan. Bereid een BBQ met deksel voor voor indirecte hitte (ca. 175°C) of gebruik de oven (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Maak de venkelknollen schoon, halveer ze en leg ze met de snijkant in de olijfolie. Hak de chilipeper grof en leg hem tussen de venkel. Bestrooi het geheel met zout en peper. Bak de venkel in de open pan 20-25 minuten op de barbecue of in de oven. Als je de barbecue gebruikt, strooi dan wat rookhout over de kolen. 
2.  Keer de venkel voorzichtig om. Verdeel de (vega) barbecuesaus over de venkel en dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie. Zet nog 25-30 minuten terug in de barbecue of de oven. 
3.  Scheur de mozzarella in stukken. Neem de pan van de BBQ of uit de oven en trek met twee vorken de venkelknollen enigszins uit elkaar. Meng goed met de barbecuesaus in de pan. Roer er de Amsterdamse uitjes doorheen. Snij d de broodjes open en schep er royaal venkel op. Maak af met de mozza-rella en verse waterkers. 
Per portie: ca. 513 kcal
21 g eiwit | 25 g vet | 43 g koolhydraten

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!