Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie

Quiche met Witlof, peren (of mango) en brieEen heerlijke quiche met witlof – misschien lijkt jou dat helemaal niet lekker, maar toch moet je het een keertje proberen. Deze quiche laat ik vaak op mijn vega kookcursus in Groningen maken en de cursisten likken hun vingers erbij af.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 el mosterd
  • 1 tl kaneel
  • 4 stronken witlof
  • 2 peren (of 1 mango)
  • 1 brie
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 100 g kaas, geraspt

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de witlof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken. Bekleed een springvorm (of een quichevorm) van 28 cm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Roer mosterd en kaneel door elkaar. Smeer een laagje van deze kaneelmosterd over de bodem. Leg de stronken witlof -in de lengte gesneden- in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer of mango en de in lange repen gesneden brie. Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over de quiche. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens 45 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C).
Dit recept is van Birgit Flüg kok-aan-huis.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.