Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Quiche met Witlof, peren (of mango) en brie

Een heerlijke quiche met witlof – misschien lijkt jou dat helemaal niet lekker, maar toch moet je het een keertje proberen. Deze quiche laat ik vaak op mijn vega kookcursus in Groningen maken en de cursisten likken hun vingers erbij af.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 plakken bladerdeeg
  • 2 el mosterd
  • 1 tl kaneel
  • 4 stronken witlof
  • 2 peren (of 1 mango)
  • 1 brie
  • 200 ml room
  • 2 eieren
  • 100 g kaas, geraspt

Bereiding

Bereidingstijd: tot 60 minuten

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de witlof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat de groente zeer goed uitlekken. Bekleed een springvorm (of een quichevorm) van 28 cm met het bladerdeeg. Prik er met een vork gaatjes in. Roer mosterd en kaneel door elkaar. Smeer een laagje van deze kaneelmosterd over de bodem. Leg de stronken witlof -in de lengte gesneden- in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer of mango en de in lange repen gesneden brie. Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over de quiche. Bestrooi met wat geraspte kaas. Zet de bakvorm minstens 45 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven (180°C).
Dit recept is van Birgit Flüg kok-aan-huis.com

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!