Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariërsbond FacebookVegetariërsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Quinoa met venkel en witlof

Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad.

Quinoa met venkel en witlofQuinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad. Het is dus geen graan, maar je kunt het wel als zodanig inzetten, als vervanger van rijst of couscous. De zaden hebben een korte kooktijd (slechts 10 minuten) en zijn ook nog eens super gezond: quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.



Het recept van quinoa met venkel en witlof is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken  witlof
  • 2 venkelknollen
  • 4 el olijfolie
  • 200 g quinoa
  • 150 g bel kaas geraspt
  • 50 g walnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de quinoa goed en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.*

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en ook twee of drie keer doormidden. Leg het lof met de in dunne schijfjes gesneden venkel in de ovenschaal, besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

Neem de groente uit de oven. Roer de gare quinoa erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de walnoten.

* Vegacademy-kooktip:
Kook biologische quinoa in een dubbele hoeveelheid water met wat zout 10 tot 15 minuten, giet af in een zeer fijne zeef of een gewone zeef met schone theedoek. Dan nog even in de pan terugdoen om nog iets te laten nawellen.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek, schrijft happy healthy kookboeken en is foodinspirator voor een mooie wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer smoothies in kookboek De Snelle Vegetariër,
Gourmand World Cookbook Award winnaar 2014 >> Koop in onze webshop!


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

foto: Huib van Wersch, fotootjes.nl

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!