Quinoa met venkel en witlof
Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad.
Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad. Het is dus geen graan, maar je kunt het wel als zodanig inzetten, als vervanger van rijst of couscous. De zaden hebben een korte kooktijd (slechts 10 minuten) en zijn ook nog eens super gezond: quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.
Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.
Het recept van quinoa met venkel en witlof is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.
Het recept van quinoa met venkel en witlof is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 stronken witlof
- 2 venkelknollen
- 4 el olijfolie
- 200 g quinoa
- 150 g bel kaas geraspt
- 50 g walnoten
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Verwarm de oven voor op 200 °C.Was de quinoa goed en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.*
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en ook twee of drie keer doormidden.
Snijd de venkel in dunne schijfjes en leg het samen met de lof in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.
Neem de groente uit de oven. Roer de gare quinoa erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de kaas en walnoten.
* Vegacademy-kooktip:
Kook biologische quinoa in een dubbele hoeveelheid water met wat zout 10 tot 15 minuten, giet af in een zeer fijne zeef of een gewone zeef met schone theedoek. Dan nog even in de pan terugdoen om nog iets te laten nawellen.
http://kijkomtezien.nl
https://www.instagram.com/kijkomtezien/
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Kijk ook eens naar
- 1-minuut wondermayo en aïoli
- Happy Healthy Frambozensmoothie
- Romige pastinaaksoep
- 2 x recept Gegrilde Groenten uit de Oven
- Geroosterde Hollandse knolgroente
- Hartige Sint & Piet buideltjes
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Super SpruitjesSalade
- Nieuw Hollands: de beste hachee
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Crazy Tasty Curry
- Feestelijke BB (Happy Boeuf) Bourguignon
- Groentetajine Marokkaans
- Vegetarische saté á la Jacinta
- 3-minuten brownie
- Jacinta's (Not!) guilty pleasure pompoentaart
- Salade met chocola en geitenkaas
- Chili à la Langste Vegetarische Tafel
- Licht pittige Nasi
- Romige Nasi
- Hemelse 3-minuten Modder
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Supersnelle Party Pizza
- Smokey Chili sin carne
- Hartige muffins
- Veggielover 3-minuten burger
- Bulgur Tabouleh
- Citroen Meringuetaart
- Easy feest pastei
- Zoete paprikasoep met zeekraal
- Spelt of andere granensalade
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.