Quinoa met venkel en witlof

Quinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad.

Quinoa met venkel en witlofQuinoa is een heerlijk veelzijdig inzetbaar 'oer'zaad. Het is dus geen graan, maar je kunt het wel als zodanig inzetten, als vervanger van rijst of couscous. De zaden hebben een korte kooktijd (slechts 10 minuten) en zijn ook nog eens super gezond: quinoa is rijk aan eiwitten, vitamine B2 en E en mineralen als ijzer, koper en magnesium.

Foto: Een verrukkelijke variant op onderstaand recept is deze kokos-quinoasalade met gekarameliseerde groente en granaatappelpitjes. Een feestelijke salade voor jezelf of vrienden en feestjes. Het recept vind je terug in bestseller De Snelle Vegetariër, door foodinspirator Jacinta Bokma.



Het recept van quinoa met venkel en witlof is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 stronken  witlof
  • 2 venkelknollen
  • 4 el olijfolie
  • 200 g quinoa
  • 150 g bel kaas geraspt
  • 50 g walnoten

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de quinoa goed en kook volgens de aanwijzing op de verpakking.*

Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het lof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd het lof in de lengte in reepjes en ook twee of drie keer doormidden.

Snijd de venkel in dunne schijfjes en leg het samen met de lof in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet ca. 20 min. in de oven.

Neem de groente uit de oven. Roer de gare quinoa erdoor en zet nog ca. 10 min. in de oven. Bestrooi na 7 min. met de kaas en walnoten.

* Vegacademy-kooktip:
Kook biologische quinoa in een dubbele hoeveelheid water met wat zout 10 tot 15 minuten, giet af in een zeer fijne zeef of een gewone zeef met schone theedoek. Dan nog even in de pan terugdoen om nog iets te laten nawellen.


 
Styling & fotografie Lisanne koopmans
http://kijkomtezien.nl
https://www.instagram.com/kijkomtezien/


 
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.