Bieten-geitenkaas gerechtje

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 3 bietjes, gekookt of geroosterd en geschild
  • 200 g zachte geitenkaas (kijk voor vegetarische geitenkazen in de productranking)
  • 200 gr veldsla
  • beetje olijfolie
  • citroensap en geraspte citroenschil van 1 citroen
  • 4 walnoten
  • zout/peper
  • vershoudfolie
  • 4 kleine glaasjes of andere vormpjes/koffiecups
  • 1 stokbrood

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Pureer de geitenkaas en meng met wat olijfolie, de geraspte citroenschil, peper en zout en naar smaak met het citroensap. Zorg dat dit mengsel goed op smaak is!

Schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.

Bekleed de glaasjes of vormpjes met plasticfolie. Laat de folie ruimschoots over het vormpje heen vallen zodat je later het gerecht ermee kunt afdekken.

Schik de bietjes langs de onder- en  de zijkanten dakpansgewijs in het vormpje zodat het vormpje hier helemaal mee is bekleed. Lepel hierin de gepureerde en op smaak gebrachte geitenkaas en druk aan met de achterkant van een lepel. Bedek ook de bovenkant van het gerechtje met een plakje biet en dek af met de nog overhangende huishoudfolie. Zet ten minste 1 uur in de koelkast.

Leg op elk boordje een beetje gewassen veldsla en stort hierop het vormpje (de bovenste folie heb je dan natuurlijk al verwijderd). Trek ook alle folie er voorzichtig af. Garneer tot slot eventueel met een walnoot en serveer met stokbrood.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.