Rijstwafeltaartjes
Gezonde vervanger voor brood
Een makkelijk alternatief voor je lunch wanneer je geen zin hebt om eindeloos in de keuken te staan. Ook fijn als je onderweg bent! Natuurlijk kun je hier ook mee ontbijten of het taartje als tussendoortje eten.
Ingrediënten
Voor 1 persoon
- Zongedroogde tomaatjes
- Hummus
- Rucola
- 1 avocado
- 1 ei (gekookt)
- Geitenkaas
- 4 rijstwafels/ maiswafels/ quinoawafels/ boekweitcrackers/ kastanjemeelcrackers (biowinkel)
- Peper
- Zout
- Kokosvet (in plaats van boter, rauw op je cracker)
- Pijnboompitten (optioneel)
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Smeer je cracker (zowel de boven- als onderkant) in met hummus of kokos-vet (gebruik ik als boter). Gebruik veel hummus (de glycemische index van rijstwafels is hoog dus je hebt vet en/of eiwitten nodig om de bloedsuiker-spiegelstijging te beperken).Leg op de hummus een plakje geitenkaas met eventueel wat pijnboompit-jes.
Snijd de avocado in plakjes en leg deze op de geitenkaas.
Nu wat rucola.
Leg daar bovenop de zongedroogde tomaatjes.
Snijd een gekookt eitje in twee stukken.
Maak af met peper en zout en leg een rijstwafel erop. En klaar is het bouwen van je ‘taartje’.
Dit recept komt uit ‘Good Food’ van Laurianne Ruhé.
Kijk ook eens naar
- De perfecte dip: Hummus
- Spelt of andere granensalade
- REGENBOOGSALADE MET PAARSE HUMMUS
- Vegakids hummus
- Colour the World Rainbow
- VEGAN EI- EN KIPSALADE, EN GEBAKKEN TOFU-EI MET VEGAN BACON
- GUA BAO met in hoisinsaus gewokte jackfruit
- Tajine met Kikkererwten, Aubergine en Dadels
- Snelle pasta met roze bietenhummus en baby spinazie
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.