Rijstwafeltaartjes

Gezonde vervanger voor brood

RijstwafeltaartjesEen makkelijk alternatief voor je lunch wanneer je geen zin hebt om eindeloos in de keuken te staan. Ook fijn als je onderweg bent! Natuurlijk kun je hier ook mee ontbijten of het taartje als tussendoortje eten.

Ingrediënten

Voor 1 persoon

  • Zongedroogde tomaatjes
  • Hummus
  • Rucola
  • 1 avocado
  • 1 ei (gekookt)
  • Geitenkaas
  • 4 rijstwafels/ maiswafels/ quinoawafels/ boekweitcrackers/ kastanjemeelcrackers (biowinkel)
  • Peper
  • Zout
  • Kokosvet (in plaats van boter, rauw op je cracker)
  • Pijnboompitten (optioneel)

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Smeer je cracker (zowel de boven- als onderkant) in met hummus of kokos-vet (gebruik ik als boter). Gebruik veel hummus (de glycemische index van rijstwafels is hoog dus je hebt vet en/of eiwitten nodig om de bloedsuiker-spiegelstijging te beperken).
Leg op de hummus een plakje geitenkaas met eventueel wat pijnboompit-jes.
Snijd de avocado in plakjes en leg deze op de geitenkaas.
Nu wat rucola.
Leg daar bovenop de zongedroogde tomaatjes.
Snijd een gekookt eitje in twee stukken.
Maak af met peper en zout en leg een rijstwafel erop. En klaar is het bouwen van je ‘taartje’.
Dit recept komt uit ‘Good Food’ van Laurianne Ruhé.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.