Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Rode bonen pesto

Dit gerecht is lekker als bijgerecht, op een cracker of een stukje goed brood.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 teen knoflook
  • ½ spaanse peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • peper
  • Spaanse peper of sambal oelek
  • 1 el olie
  • ½ el azijn
  • 1 el zure room

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Laat de bonen in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Pureer de bonen met de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, zout, wat peper, zeer fijn gesneden Spaanse peper of wat Sambal Oelek, olie, azijn en zure room in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Bewaren in de koelkast.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!