Rode bonen pesto

Dit gerecht is lekker als bijgerecht, op een cracker of een stukje goed brood.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 teen knoflook
  • ½ spaanse peper
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl zout
  • peper
  • Spaanse peper of sambal oelek
  • 1 el olie
  • ½ el azijn
  • 1 el zure room

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Laat de bonen in een vergiet uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Was de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes. Pureer de bonen met de knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, zout, wat peper, zeer fijn gesneden Spaanse peper of wat Sambal Oelek, olie, azijn en zure room in de keukenmachine tot een smeuïg mengsel. Voeg eventueel wat water toe. Bewaren in de koelkast.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!