Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Rogan Mushrooms

Een vriend bestelde dit gerecht dat traditioneel met rund bereid wordt. Ik vond de saus (want die proef ik soms wel uit pure nieuwsgierigheid) zooo overweldigend lekker dat ik direct op zoek ging naar vergelijkbare vegetarische recepten. Laat je niet afschrikken door de lange lijst met ingrediënten: het zijn vooral kruiden en specerijen. En hoewel deze heeeeeel gezond zijn – en natuurlijk lekker- nemen de meeste gerechten het je niet kwalijk als je een ingrediënt een keertje niet in huis hebt. Waarschijnlijk smaken ze nog net zo lekker.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 el olie
  • 4 kruidnagel
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl kardamon
  • ½ tl kaneel
  • ½ tl foelie
  • zout en peper
  • 2 uien
  • ½ blik tomaten
  • 2 el yoghurt
  • 2 teen knoflook
  • 20 g gember, vers
  • 2 tl coriander
  • ¾ tl komijn
  • ½ tl geelwortel
  • 1 tl kerrie
  • 30 g boter
  • 250 g paddenstoelen gemengd – of alleen champignons
  • bosje korianderblaadjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Pureer de tomaten met yoghurt, knoflook en gember.

Verwarm ca. 4 el olie in een ruime pan en rooster de kruidnagel, chilipoeder, kardamon, kaneel en foelie gedurende ca. 10 seconden. Voeg de fijngesneden ui toe en bak kort mee.

Voeg het tomaat/yoghurtmengsel bij de ui samen met wat zout en de overige specerijen. Bak totdat alle vloeistof verdwenen is. Voeg ca. 350 ml water toe en laat zo’n 3-5 minuten doorkoken. Zet warm weg.

Verwarm een eetlepel olie en de helft van de boter in een ruime koekenpan. Voeg de helft van de gemengde en grof gesneden paddenstoelen toe. Laat eventjes bakken (ca. 5 minuten). Voeg bij de saus en bak de andere helft van de paddenstoelen. Voeg bij de rest en breng goed op smaak met zout, peper en citroensap.

Garneer voor het serveren met grof gesneden korianderblaadjes.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!