Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Romige courgettesoep

Romige courgettesoepSoep is echt de uitvinding van de eeuw als je kinderen hebt die lastig groente eten. Op de
een of andere manier accepteren ze de smaken in soepvorm veel makkelijker. Je verstopt er
zo wat bladeren spinazie en avocado in, even met de staafmixer erdoor en weg zijn ze. Groot
knapperig stuk boerenlandbrood erbij om mee te dopen en klaar ben je. Soep is werkelijk het
makkelijkste wat je zelf kunt maken en als je eenmaal zelf je soepen maakt, dan wil je nooit
meer soep uit een pak (en je kinderen ook niet).

Tip van Kyra

Een soep maak je binnen een handomdraai tot een volledige maaltijd. Deze soep bevat al groente en bonen (tuinerwten), dus om hem om te toveren tot een volwaardige maaltijd hoef je alleen nog wat volkoren granen toe te voegen.
Voor je het weet, is dit healthy fastfood diner klaar om geserveerd te worden! Kook een maïskolf, snijd de korrels van de kolf en sprenkel ze in de soep. Of misschien heb je nog wat zilvervliesrijst of quinoa over van de vorige dag?

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • milde olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 grote courgette of 2 kleine in blokjes gesneden
  • 7,5 dl gekookt water
  • eventueel: ½ blokje (gistvrije) groentebouillon
  • 1 kopje tuinerwten (vers of uit de diepvries)
  • handvol verse spinaziebladeren (goed gewassen)
  • ½ avocado
  • handvol bladpeterselie
  • 6 blaadjes munt
  • 50 ml crème fraîche
  • zeezout & versgemalen peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Snijd de sjalotjes fijn en fruit deze in een hoge pan op een matig vuur in de olie. Voeg na 5 min. de knoflook en de courgetteblokjes toe. Roer een paar keer om en voeg dan ca. 2,5 dl kokend water toe en eventueel het halve bouillonblokje. Breng weer aan de kook en laat de courgette in ongeveer 4-5 min. zacht worden.

Voeg dan de tuinerwten en de spinazie toe en laat de
spinazie slinken. Zet het vuur uit en voeg de halve avocado, de peterselie en de munt toe. Neem de pan van het vuur, giet er nog 5 dl gekookt water bij en meng alles door elkaar met de staafmixer.

Als je de soep wat dunner wilt hebben, doe je er nog wat extra kokend water bij. Voeg zeezout en peper naar smaak toe en maak een figuurtje of een letter op de soep met de crème fraîche.
Dit recept komt uit ‘Veggiekidz’ van Monique Jansse en Eef Ouwehand. Dit boek is te koop in onze webshop.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!