Romige pastinaaksoep

Romige pastinaaksoepDeze verrukkelijke, romige groentensoep van pastinaak en oregano is glutenvrij en voor wie wil 100% plantaardig. Pastinaak is allang geen 'vergeten groente' meer. Je kunt 'm volop in de supermarkt krijgen in deze tijd van het jaar. Een heerlijke vegetarische soep met een luxe tintje.

Foodinspirator Jacinta: "Een makkelijk te maken soepje voor feestelijke gelegenheden of gewoon doordeweeks."

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 dessertlepel oregano
  • 3 pastinaken
  • 500 ml water
  • 1 kleine aardappel
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 2 el crème fraîche of een flinke scheut sojaroom
  • vega spekblokjes of -reepjes

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Hak de ui fijn en fruit samen met de olijfolie en de oregano op zacht vuur met deksel op de pan. Schil ondertussen de pastinaak, snijd in blokjes en voeg toe aan het uienmengsel. Laat nog een paar minuten fruiten. Schil de aardappel, snijd deze ook in blokjes en voeg samen met het blokje bouillon en het water bij de pastinaak. Laat nog 10 minuten zachtjes koken. Voeg de room toe en pureer in de blender of met de staafmixer. Bak de vegaspek kort in de koekenpan, strooi over de soep en serveer meteen.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.



Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.