Romige pompoensoep

Een opwarmer voor de herfstdagen

Romige pompoensoep
Deze soep is een heerlijke opwarmer voor de koude herfstdagen. De pompoen ligt weer volop in de winkels dus ideaal om er soep van te maken. Deze variant is lekker romig en heeft daarnaast een zoete en frisse nuance.

Ingrediënten

Voor 4 personen

1 middelgrote ui
2 knoflooktenen
10-20 gram verse gember
3 EL koolzaadolie
400 gram vruchtvlees van pompoen
250-300 ml kokosmelk
250-300 ml groentebouillon
sap van een ½ sinaasappel
een scheutjes droge witte wijn
1 TL suiker
zout, peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Schil de uien in kleine blokjes en snijd de knoflook fijn.

Schil de gember en snij deze ook in kleine blokjes.

Fruit de uien en gember in hete olie aan en voeg na 2 minuten de knoflook toe en fruit deze ook aan.

Snijd de pompoen in blokjes van 2-3 centimeter en voeg deze toe bij de rest van de ingrediënten.

Voeg de halve hoeveelheid van de kokosmelk toe en zoveel groentebouillon dat de pompoen bedekt is.
Laat ca. 20-25 zacht koken.

Mix hierna alles glad met de staafmixer en  voeg net zoveel kokosmelk toe totdat de soep lekker zacht en romig is.

Breng de soep op smaak met sinaasappelsap, witte wijn, suiker, zout en peper.
Styling & fotografie Lisanne Koopmans
http://www.kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.