Roomtoetje met sinaasappel
Als er in een maaltijd weinig (rauwe) groenten gegeten worden, is dit een mooie afsluiter. Zoet, en toch met groenten. De pompoen wordt rauw gebruikt. De room is van belang om het bètacaroteen uit de groenten goed op te kunnen nemen.
Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 25 g dadels
- 1 sinaasappel
- 200 g rauwe pompoen
- 1 dl slagroom
- een mespuntje anijspoeder of kaneelpoeder
- eventueel: 1-2 theel. agavesiroop
Bereiding
Bereidingstijd: tot 20 minuten
Hak de dadels fijn.Pers de sinaasappel uit.
Borstel de pompoen schoon en haal de pitten eruit. Snijd er stukken van.
Doe de dadels, pompoen, sinaasappel en room in een blender. Pureer tot alles glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel agavesiroop toe.
Verdeel over 4 schaaltjes en garneer met een snufje kaneel of anijspoeder.
Je kunt deze puree ook gebruiken door de yoghurt of kwark.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.