Roomtoetje met sinaasappel

Als er in een maaltijd weinig (rauwe) groenten gegeten worden, is dit een mooie afsluiter. Zoet, en toch met groenten. De pompoen wordt rauw gebruikt. De room is van belang om het bètacaroteen uit de groenten goed op te kunnen nemen.

Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 25 g dadels
  • 1 sinaasappel
  • 200 g rauwe pompoen
  • 1 dl slagroom
  • een mespuntje anijspoeder of kaneelpoeder
  • eventueel: 1-2 theel. agavesiroop

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Hak de dadels fijn.
Pers de sinaasappel uit.
Borstel de pompoen schoon en haal de pitten eruit. Snijd er stukken van.

Doe de dadels, pompoen, sinaasappel en room in een blender. Pureer tot alles glad is. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel agavesiroop toe.

Verdeel over 4 schaaltjes en garneer met een snufje kaneel of anijspoeder.
Je kunt deze puree ook gebruiken door de yoghurt of kwark.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker Vega heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek of een Lekker Vega Kookpakket, 4 x per jaar Lekker Vega, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
 

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!