Salade met chocola en geitenkaas

Crazy tasty met chocoladedressing!

Salade met chocola en geitenkaasWe kunnen hier een lang verhaal houden over de afrodisische werking van pure chocolade, maar waar het bij de Lekker-pagina's van De Vegetariërsbond om draait is natuurlijk: vegetarisch eten schrijf je Smakelijk met een hoofdletter.

Onze Vegacademy initiator en foodinspirator Jacinta Bokma bedacht deze topmatch: pure chocolade en romige geitenkaas. Maak er indruk mee bij je gasten - en dat in vijf minuten!

Fotografie: Huib van Wersch fotootjes.nl, Styling: Birgitta Gadellaa
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de dressing:
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 theel. mosterd
  • 50 gr. pure chocola (cacaogehalte minstens 70%)
  • 50 gr. hazelnoten

Voor de salade:
  • 200 gr gemengde groene salade (kies voor een mix van frisgroene ‘baby’blaadjes spinazie en andere sla)
  • 100 gr romige geitenkaas

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Smelt in een steelpannetje op zacht vuur alle ingrediënten voor de dressing.

Verdeel de gemengde slablaadjes over de borden. Verkruimel de geitenkaas erboven en lepel op elk bordje wat warme -of koude-dressing.
  •  
Jacinta Bokma is lekkerbek en foodinspirator voor een mooiere wereld: recepten die goed zijn voor jezelf, de dieren en de planeet. Vind meer recepten in haar kookboeken De Snelle Vegetariër en Puur Plantaardig/De Dunne Vegan, beide Gourmand World Cookbook Award winnaars.


Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram

Jacinta's flow food recepten: Maak ook 3-minuten brownie!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.