Jacinta's salade met watermeloen en feta
Met Vegacademy kooktip
Een zalig zomerse salade, waarmee je eindeloos kunt variëren. Op de foto zijn rode bessen, verse basilicum en geknipte bieslook toegevoegd. Perfect bij een feestelijke lunch, voor een picknick of om mee te nemen naar een potluck.
Vegacademy tip Jacinta: "Strooi voor een bijzondere extra touch szechuan peper over deze salade. De smaak van szechuan heeft wat weg van citrusfruit en laat een tintelend gevoel op je tong achter. Szechuan is een veelgebruikt besje in de Chinese en andere oosterse keukens. Wrijf een dessertlepel peperbesjes in de vijzel even los, zodat de geur en het aroma goed vrij kunnen komen en strooi als laatste over de salade."
Foto: foodinspirator @JacintaBokma Instagram
Vegacademy tip Jacinta: "Strooi voor een bijzondere extra touch szechuan peper over deze salade. De smaak van szechuan heeft wat weg van citrusfruit en laat een tintelend gevoel op je tong achter. Szechuan is een veelgebruikt besje in de Chinese en andere oosterse keukens. Wrijf een dessertlepel peperbesjes in de vijzel even los, zodat de geur en het aroma goed vrij kunnen komen en strooi als laatste over de salade."
Foto: foodinspirator @JacintaBokma Instagram
Ingrediënten
Voor 4 personen
- ¼ watermeloen
- 50 g rucola
- een paar takjes munt
- 125 g fetakaas of een vervanger hiervan
Voor de dressing:
- 4 eetlepels olie
- 1,5 eetlepels citroensap
- 1 theelepels geraspte gember
- zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Schil het stuk meloen, wip er zoveel mogelijk de zwarte pitten uit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Neem de blaadjes munt van de takjes en hak grof.Meng olie, citroensap en de geraspte gember en breng op smaak met zout en peper.
Meng de blokjes meloen met de munt, de rucola en de dressing. Verdeel over vier borden en verkruimel de fetakaas er over.
De geraspte gemberwortel kan eventueel worden vervangen door een scheut gembersiroop.
Dit gerecht combineert goed met bijvoorbeeld een hartige taart. Bijvoorbeeld de tijm-uientaart, waarvoor het recept ook op de website staat.
Beide gerechten zijn uitermate geschikt voor een picknick op een lekker warme zomerse dag of een lange zwoele avond.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.