Salade van gegrilde tomaat en blauwschimmelkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 6 Tomaten (liefst romatomaten)   
  • Zout
  • Peper  
  • 170 g Blauwschimmel kaas (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
  • 1 Kropsla
  • 30 ml Olijfolie    
  • 10 ml Azijn    
  • 1 tl Oregano    
  • 1 tl Basilicum    
  • 15 g Bieslook, peterselie of salie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de tomaten in de lengte doormidden en verwijder de eventueel harde kern.
Verwarm de gril voor (in een hete lucht oven de temperatuur op 200 graden zetten).
Plaats de tomaten met het snijdvlak naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze evt. iets aan zodat ze beter blijven staan. Kruid ze met zout en peper.
Verkruimel de kaas in grove brokken, druk  iets plat en leg over de tomaten. Gril  3-5 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak een dressing van olijfolie, azijn, organo en basilicum en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 3 tomatenhelften, besprenkel alles met de dressing en garneer met bieslook/peterselie.

Je kunt dit gerecht verder verfijnen door in plaats van bieslook en/of peterselie, gebakken salie te serveren. Verhit hiervoor in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Bak de blaadjes voorzichtig roerend krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.