Salade van gegrilde tomaat en blauwschimmelkaas
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 6 Tomaten (liefst romatomaten)
- Zout
- Peper
- 170 g Blauwschimmel kaas (zie voor meer over vegetarische kazen de veelgestelde vraag hierover)
- 1 Kropsla
- 30 ml Olijfolie
- 10 ml Azijn
- 1 tl Oregano
- 1 tl Basilicum
- 15 g Bieslook, peterselie of salie
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de tomaten in de lengte doormidden en verwijder de eventueel harde kern.Verwarm de gril voor (in een hete lucht oven de temperatuur op 200 graden zetten).
Plaats de tomaten met het snijdvlak naar boven op een met bakpapier bekleed bakblik. Druk ze evt. iets aan zodat ze beter blijven staan. Kruid ze met zout en peper.
Verkruimel de kaas in grove brokken, druk iets plat en leg over de tomaten. Gril 3-5 minuten tot de kaas goudbruin is en bubbelt. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Maak een dressing van olijfolie, azijn, organo en basilicum en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de sla over de borden. Leg op elk bord 3 tomatenhelften, besprenkel alles met de dressing en garneer met bieslook/peterselie.
Je kunt dit gerecht verder verfijnen door in plaats van bieslook en/of peterselie, gebakken salie te serveren. Verhit hiervoor in een kleine koekenpan 2 eetlepels olijfolie op matig tot hoog vuur. Bak de blaadjes voorzichtig roerend krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Wil je weten welke kazen vegetarisch gestremd zijn, kijk dan hier.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Kijk ook eens naar
- Raapstelensalade met grapefruit
- Posteleinsalade
- Terrine van Ratatouille
- Gezonde eiwitrijke maaltijdsalade
- Jacinta's salade met watermeloen en feta
- Salade van witte kool, wortelen en appel
- Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado
- Spinaziesalade met zongedroogde tomaatje
- Super SpruitjesSalade
- Zomerse salsa van avocado tomaat en mango
- Quinoa met venkel en witlof
- Quinoa salade
- Salade met chocola en geitenkaas
- Eiwitrijke pannenkoek met bosbiet en dille-gember
- Romige Nasi
- Aubergine kokoscurry met teriyakisaus
- Spelt of andere granensalade
- Oranje salade
- Salade met quinoa, amandel en munt
- Freekehsalade
- Worstrolletjes gevuld met zuurkool
- Membrillo Quiche
- Heerlijke salade met warme gemengde bonen
- Salade van zeewierspaghetti met sesam-tahindressing
- Colour the World Rainbow
- Unicorn Bowl
- Frisse lentebouillon met Chinese kool
- Snelle Kikkererwten Salade
- Arancini met romige spinazie
- Azteekse Bowl
- Sabich met Gegrilde Aubergine. Ei en Spicy Mango Hoemoes
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Thaise salade van papaja en wortel
- Gegrilde roodlof met spelt en granaatappel
- Heerlijke quinoa-salade met eetbare wilde planten-en-bloemen
- Oesterzwam-Shoarma
- Yoghurtbowl met harissakikkererwten + kakisalade
- LenteBurger
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Het AVG'tje
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Azteekse bowl van Copper branch
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.