Salade van gemarineerde, geroosterde paprika’s

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 el olijfolie
  • 4 el (witte wijn)azijn
  • 4 tl paprikapoeder
  • 2 tl vloeibare honing
  • 100 g feta
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 2 groene paprika
  • Zout en peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In kom olie, azijn, paprikapoeder, honing, zout en peper tot dressing roeren.
Paprika onder hete grill ca. 15 minuten verhitten tot schil zwartgeblakerd is. Af en toe draaien. Paprika op schaal leggen en ca. 10 minuten afgedekt laten staan.
Met scherp mesje schil van de paprika trekken. Paprika halveren, zaadjes verwijderen en in lengte in ca. 1,5 cm brede repen snijden. Paprika door dressing scheppen en ca. 1 uur laten staan.
Paprika met dressing op platte schaal scheppen. Feta er boven verkruimelen en smullen maar!
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega twv. 16 euro.

Makkelijk én lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!