Salade van witte kool, wortelen en appel

Salade van witte kool, wortelen en appelEen lekkere frisse salade die in handomdraai te maken is. Deze koolsalade is het hele jaar door te maken en is ideaal als voedzame lunch maar ook heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht.


Vegacadamy tip Lisanne:

Maak wat handgemaakte friet of bak wat aardappeltjes om het een volwaardige maaltijd te maken. Ook lekker om walnoten als topping voor toe te voegen.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 1/4 witte kool
  • 3 wortelen
  • 1 appel
  • 2 eetl rozijnen
  • yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el dille
  • 2 tl komijn
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Rasp de wortelen en meng met het citroensap, kruid met peper, zout, en knoflook. Voeg daarbij de geschilde in blokjes gesneden appel.
Meng door de yoghurt de dille en komijn, hoeveelheid naar smaak. Snij nu de witte kool zeer fijn, besprenkel deze met een beetje wijnazijn. Laat dit alles minimaal een half uurtje rusten, vermeng dan alles.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Styling & fotografie Lisanne Koopmans
http://www.kijkomtezien.wordpress.com

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.