Salade van zoete ui, sinaasappel en avocado

Fris en fruitig

Salade van zoete ui, sinaasappel en avocadoEen heerlijke en lichte salade voor de lunch of voor bij een zomers hoofdgerecht. Een echte smaaksensatie door de verschillende componenten, de friszure sinaasappel, romige avocado, zoete ui en de dressing die het afmaakt.





Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 zoete ui (heeft vaak een witte schil)
  • 1 handsinaasappel
  • 1 avocado
  • 1-2 trostomaat
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel peterselie
  • zout peper

Bereiding

Bereidingstijd: tot 20 minuten

Snijd de ui in dunne ringen. Schil de sinaasappel en snijd in dikke plakken. Ontvel de tomaten en snijd in vieren (verwijder het zaad), snijd in blokjes. Snijd de avocado in blokjes.

Meng olie met citroensap en gehakte peterselie, breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van de dressing door het mengsel van tomaat en avocado.

Schik de uienringen met de sinaasappelstukjes in het centrum van een schaal en schep het tomaat-avocadomengsel er losjes over of om heen. Verdeel de rest van de dressing over de salade.

Ik hoop dat je deze bijzondere salade binnenkort eens probeert en ik wens je nu al: eet smakelijk.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg: www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.