Southwest Nachos en quesadilla's

Het kan nog net even: heerlijke zomerse recepten uit Mexico!

Helemaal niet moeilijk, snel klaar te maken en goed van tevoren te bereiden zodat je lekker veel tijd hebt als je gasten arriveren.
Ik hoop dat jullie smaakpapillen bij het lezen van deze lekkere recepten al in werking komen ;)

Ingrediënten

Voor 4 personen

Southwest Nachos
  • 200 gr Tortilla chips
  • 400 gr zwarte bonen uit blik
  • 1 groene paprika
  • 1 blikje mais
  • 1 tl komijn
  • 50 gr zwarte olijven
  • zout en peper
  • 200 gr geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • 1 rode ui
  • bosje koriander
  • beetje citroensap
  • ½ avocado
Brie, mango en uien quesadilla
  • 1 el olijfolie
  • 1 witte ui
  • chilisaus
  • ronde tortilla’s
  • 200/250 gr brie
  • bosje koriander
  • ½ papaya of 2 nectarines of 1 Mango
  • zure room/creme fraiche
  • beetje geraspte kaas

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Southwest Nachos
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Leg een stukje bakpapier in een bakblik en spreidt de helft van de tortillachips op het bakpapier uit.
Neem een grote kom en doe daar de uitgelekte zwarte bonen, fijngesneden groene paprika, uitgelekte mais en komijn in. Roer het geheel en breng dit op smaak met zout en peper. Nadat het mengsel op smaak gebracht is, lepel je dit over de tortilla chips die al in het bakblik liggen. Strooi er vervolgens de geraspte kaas en de fijngesneden zwarte olijven over. Dek dit daarna af met de overige tortilla chips en plaats alles 5 tot 6 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Gebruik dezelfde kom waar het mengsel in heeft gezeten en doe hier nu de fijngesneden ui en tomaten in samen met de fijn gesneden koriander en wat citroensap. Roer tot slot dit heel voorzichtig en voeg de in blokjes gesneden avocado toe. Ook dit breng je op smaak met zout en peper. Lepel dit mengsel over de afgebakken Southwest Nachos.

Brie, mango en uien quesadilla
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snipper het uitje heel fijn en bak het samen met de chilisaus gedurende ca. 4 minuten tot dat het lekker zacht en aromatisch is. Laat dit iets afkoelen.
Leg de tortilla’s op een met bakpapier bekleed bakblik en snijd eventueel dubbele lagen tortilla’s weg. Let op; je krijgt dus maar 1 laagje tortilla’s.
Plaats de gebakken uitjes, de in platte stukjes gesneden brie, de koriander en 1 van de 3 fruitsoorten op de tortilla’s. Dek alles af met een nieuwe laag tortilla’s en druk dit een beetje aan. Spreidt vervolgens over het geheel een beetje geraspte kaas.
Bak totdat de kaas gesmolten is en de vulling goed verwarmd is. Waarschijnlijk duurt dit een minuut of 8, maar houdt dit goed in de gaten. Nadat het uit de oven is gekomen snijd je de ronde tortilla in wiggetjes en serveer je dit met zure room.


Veel kookplezier en eet smakelijk!
Birgit Flüg

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.