Spaanse aardappelomelet

Spaanse Tapas

Spaanse aardappelomeletEen heerlijke luchtige tortilla voor elk moment van de dag. In Spanje wordt het vaak bij het ontbijt gegeten of als Tapas. Ook leuk voor een feestje om uit te delen. 



Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 300 gram aardappelen,  geschild en in blokjes gesneden
  • 1 stuks uien, (fijn) gesneden
  • 4 stuks eieren 
  • verse peterselie
  • 2 teentjes knoflook, geperst of in dunne plakjes gesneden
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding

Bereidingstijd: tot 45 minuten

Kook de aardappelblokjes vijf minuten voor.
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui glazig en voeg dan de aardappelblokjes toe. Verwarm op een zacht vuur zo’n 5 minuten, af en toe roeren.
Klop de eieren met zout en peper, een beetje peterselie en de knoflook in een kom los. Voeg het eimengsel toe in de pan. De aardappelen moeten bedekt zijn met het eimengsel, voeg eventueel meer ei toe.

Bak de tortilla gaar in een minuut of 10, draai dan voorzichtig om en laat nog 15 minuten garen. Voeg eventueel extra ingrediënten aan de tortilla toe.

Een prima manier om van restjes af te komen! Denk aan blokjes rode paprika, fijngehakte olijven, ringetjes prei of bosui. Serveer met (volkoren) stokbrood, aioli en een groene salade.

Tip: als je dit gerecht voor meer dan 2 personen maakt, gebruik dan meerdere koekenpannen. De aardappelomelet wordt dan beter gaar.

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.