Spaanse pizza
Avondeten
De hoeveelheden zijn voldoende voor een bakplaat. Het maïsmeel (géén maïzena) zorgt ervoor dat het deeg wat knapperig wordt. De combinatie van spinazie, pijnboompitten, rozijnen en munt wordt in Catalonië veel gebruikt. Deze manier van spinazie eten is bij veel kinderen geliefd. Bij volwassenen trouwens ook.
Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
Voor veggiemama's en veggiepapa's hebben we recepten voor elk moment van de dag. Deze recepten zijn vooral geschikt voor kinderen van 4-12 en hun ouders.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g gebuild meel
- 100 g maïsmeel
- 11 g gist
- 2 dl lauwwarm water
- 2 eetl. olie
- 500 g verse spinazie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 40 g pijnboompitten
- 80 g rozijnen
- 3 eieren
- 1 takje munt
- 2 takjes peterselie
- peper
- zout
- 150 g oude kaas
Bereiding
Bereidingstijd: tot 45 minuten
Maak een soepel deeg van meel, gist, water en olie. Laat dit 20 minuten rusten.Verwarm de oven voor op 225 °C.
Blancheer intussen de spinazie en laat deze goed uilekken.
Schil en snipper de ui, maak de knoflook schoon en pers deze.
Fruit de ui in olijfolie bruin en voeg de pijnboompitten toe. Pas op voor verbranden.
Laat de rozijnen even wellen.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit en bekleed een ingevette bakplaat (circa 40 x 40 cm) hiermee. Heb je een kleinere bakplaat, neem dan de helft van het deeg.
Rangschik de spinazie, het uimengsel en de rozijnen erop. Maak een mengsel van eieren, knoflook, munt, peterselie, peper en zout. Giet dit over de pizza. Rasp de kaas en strooi deze erover.
Bak de pizza in 15-20 minuten gaar.
Extra: vind je rozijnen bij een hartig gerecht niet lekker? Vervang ze door stukjes paprika of tomaat. Heb je geen munt bij de hand? Neem dan een extra takje peterselie.
De recepten komen uit de Kleine Vegetariër, een boek speciaal voor veggiemama's. Dit boek is te bestellen in de webshop.
Kijk ook eens naar
- Aspergesoep
- Aspergetaartje
- Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
- Preitaart
- Jacinta's new Dutch boerenkoolstamppot
- Gegratineerde volkorenmacaroni met peer
- Quinoa met venkel en witlof
- Wereldburger
- Gemakkelijke regenboogpastei
- Pasta met romige tomatensaus en snijbiet of spinazie
- Smokey Chili sin carne
- Quiche met tomaat, tijm en geitenkaas
- Courgette pizzaatjes
- Mamapapapannenkoek (hartige pannenkoek)
- Zingende Zoutjes
- Zoete risotto
- Bietensoepje met port, geitenkaas & zadenkrokant
- Tarte serpentine
- Toscaanse kikkererwtenstoofschotel
- Gratin van pompoengnocchi met roquefort
- Indiaase Shepherd's Pie
- Bloemkooltortilla uit de oven
- Nozarella voor tosti's en pizza's
- Vegan Cashewkaas
- Vegan kapsalon met pulled jackfruit
- Romige orzo met vegetarische kip en rode pesto
- Gebakken Zoete Aardappelen & cashew-kaas
- Gemarineerde Gegrilde Halloumi Met Geroosterde Groente
- Goedgevulde, Makkelijke Minestrone Soep
- Goed Gevulde Wraps
- Uiensoep met tijmdeegdakje
- Mijn beroemde vegan lasagne - Gaz Oakley
- Veggie Lasagne
- Taco’s met zwarte bonen met limoen en chipotlepeper
- Mexicaanse stamppot met bonen, cheddar en tortillachips
- Blintzes
- Jeruzalem Boreka's
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.