Spelt of andere granensalade
cranberry, koriander en zonnebloempitten
Weer eens wat anders: spelt is een oergraan en erg populair als speltbrood. Deze salade heeft een oosterse touch en de zoet-zure cranberries gaan er goed bij.
Vegacademy serveertip
Deze salade past ook goed als onderdeel van een heel plateau met voorgerechtjes. Voeg dan hummus in een glaasje toe, een stukje frittata, een klein kopje met soep etcetera.Ingrediënten
Voor 4 personen
150 g spelt (versie 10 min kooktijd)85 extra vergine olijfolie, plus meer indien nodig
60 ml citroensap
120 g verse koriander, gehakt
1 bosuitje, in ringetjes
handje zonnebloempitten
handje gedroogde cranberries
zout en peper
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Kook de spelt volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, giet af en laat afkoelen.Klop olie, citroensap, bosui en koriander tot een dressing en maak op smaak met zout en peper.
Meng de dressing met de spelt, zonnebloempitten en cranberries. Garneer met nog wat verse koriander.
Like en volg Jacinta en De Snelle Vegetariër op Facebook
en @jacintabokma op Instagram
Kijk ook eens naar
Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit
Word lid en kies voor1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken,
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-)
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.