Over Ons
De Vegetariërsbond wil iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken. Wij helpen mensen en bedrijven bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.
Dit doen we door het geven van tips en informatie en het organiseren van evenementen. Zo laten we duizenden mensen proeven hoe lekker vegetarisch eten kan zijn.
Zo dragen we bij aan een betere wereld. Doe je mee?

Lees meer over ons en doe mee

Vegetariƫrsbond FacebookVegetariƫrsbond Twitter
30 dagen vegetarisch

Spinazie-komijnraita India

De Indiase keuken: zo veel groenten, zo veel kruiden en specerijen – en je hebt er niet veel voor nodig. Nou ja, natuurlijk wel veel groenten en een goed gevulde la met kruiden en specerijen. Heb jij dat nou ook? Al die mysterieuze potjes met rijke kleuren, poeders, zaadjes, geuren... Ze roepen gewoon: eet mij, doe iets met mij! Ha, en ik zeg altijd dat ik kook zonder pakjes, zakjes en potjes. Maar dan heb ik het natuurlijk niet over mijn kruidenpotjes. Groenten, kruiden en specerijen bevatten alles wat we nodig hebben. Vlees, vis, zuivel, tarwe, mais, suiker zijn in vergelijking hiermee saai wat betreft de voedingswaarde en qua smaak zijn ze natuurlijk ook niet in de run voor de hoofdprijs.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl komijnzaad
  • 100 gram spinazieblaadjes
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • mild paprikapoeder

Bereiding

Bereidingstijd: minder dan 10 minuten

Verhit de olie in een koekenpan op laag vuur. Roerbak de in dunne plakjes gesneden knoflook, komijn en spinazie 1 à 2 minuten tot de knoflook zacht wordt en de spinazie begint te slinken. Schep in een kom, roer de yoghurt erdoor en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met het paprikapoeder en serveer bij een curry.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!

Ons vernieuwde magazine Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten, Help Mee en ontvang gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!