Spinazie zoete aardappel, pompoenschotel
Ingrediënten
Voor 4 personen
-
scheut olijfolie
-
1 zoete aardappel
-
2 uien
-
3 teen knoflook
-
2 tomaten
-
½ pompoen
-
1 groen pepertje
-
1 cm gember
-
spinazie
-
Ca 350 ml water
-
1-2 tl komijn
-
snuf chilipoeder
-
zout en peper
-
citroensap
Bereiding
Bereidingstijd: tot 30 minuten
Snijd de groenten in dobbelstenen en hak de gember, knoflook en het pepertje fijn.
Verhit een scheut olie in een flinke koekenpan of een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg zeer fijn gesneden knoflook, gember en pepertje toe en bak even mee. Voeg de komijn toe en de zoete aardappel- en pompoenstukjes. Blus af met water en laat zachtjes gaar sudderen. Voeg aan het einde van de gaartijd de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Breng goed op smaak met zout en peper en evt. ook een scheut citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg.
http://www.kok-aan-huis.com/Kijk ook eens naar
Help mee en ontvang Gratis Kookboek + Tijdschrift boordevol Recepten + Korting!
Ons vernieuwde magazine
Lekker.Vegetarisch heeft nu nóg meer recepten,
Help Mee en ontvang
gratis een prachtig kookboek t.w.v. 22,95, 4 x per jaar Lekker.Vegetarisch, 10 % korting op restaurants, een gratis voedingsscan en nog veel meer!
Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg.
Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang
dagelijks vega-inspiratie!