Spinazie zoete aardappel, pompoenschotel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • scheut olijfolie
  • 1 zoete aardappel
  • 2 uien
  • 3 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • ½ pompoen
  • 1 groen pepertje
  • 1 cm gember
  • spinazie
  • Ca 350 ml water
  • 1-2 tl komijn
  • snuf chilipoeder
  • zout en peper
  • citroensap

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de groenten in dobbelstenen en hak de gember, knoflook en het pepertje fijn.
Verhit een scheut olie in een flinke koekenpan of een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg  zeer fijn gesneden knoflook, gember en pepertje toe en bak even mee. Voeg de komijn toe en de zoete aardappel- en pompoenstukjes. Blus af met water en laat zachtjes gaar sudderen. Voeg aan het einde van de gaartijd de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Breng goed op smaak met zout en peper  en evt. ook een scheut citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket

Wordt donateur en ontvang het Lekker Vega kookpakket bestaande uit een prachtig biokatoenen kookschort, de startersbrochure TastToe! én "Vegatopia, het kookboek" én gratis 4x per jaar ons magazine Lekker Vega t.w.v. 16 euro.

Makkelijk en Lekker: 30 dagen vega inspiratie

Wil je vaker vegetarisch eten of misschien wel altijd? Wij helpen je graag op weg. Meld je aan voor de receptennieuwsbrief 30 dagen vegetarisch en je krijgt 30 dagen lang dagelijks vega-inspiratie!