Spinazie zoete aardappel, pompoenschotel

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • scheut olijfolie
  • 1 zoete aardappel
  • 2 uien
  • 3 teen knoflook
  • 2 tomaten
  • ½ pompoen
  • 1 groen pepertje
  • 1 cm gember
  • spinazie
  • Ca 350 ml water
  • 1-2 tl komijn
  • snuf chilipoeder
  • zout en peper
  • citroensap

Bereiding

Bereidingstijd: tot 30 minuten

Snijd de groenten in dobbelstenen en hak de gember, knoflook en het pepertje fijn.
Verhit een scheut olie in een flinke koekenpan of een grote soeppan met dikke bodem en bak de ui glazig. Voeg  zeer fijn gesneden knoflook, gember en pepertje toe en bak even mee. Voeg de komijn toe en de zoete aardappel- en pompoenstukjes. Blus af met water en laat zachtjes gaar sudderen. Voeg aan het einde van de gaartijd de spinazieblaadjes toe en laat slinken. Breng goed op smaak met zout en peper  en evt. ook een scheut citroensap.
Dit recept is gemaakt door Birgit Flüg. http://www.kok-aan-huis.com/

Kijk ook eens naar

Word lid en kies direct je welkomstgeschenk uit

Word lid en kies voor 
1 van de 3 nieuwe vega(n) kookboeken, 
én
gratis 4x per jaar het lekkerste vega(n) magazine van Nederland: ons eigen LekkerVega Magazine ;-) 
plus kortingen op diëtisten, maaltijdboxen van Ekomenu, etc.
Zie ook de pagina Ledenvoordeel.